Прикарпатські спортсмени розповіли про перемоги на чемпіонаті світу з таеквон-до


З 22 по 28 квітня у німецькому місті Інзель пройшов чемпіонат світу з таеквон-до.

У змаганнях, що проходили в усіх розділах серед дорослих та юніорів, взяти участь 2000 учасників з 64 країн світу. Українську збірну представляли 29 спортсменів під керівництвом головного тренера з Івано-Франківщини Олега Солов'я, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Спортсмени збірної команди України завоювали три золоті, одну срібну та три бронзові медалі, що дозволило збірній посісти 10-те загальнокомандне місце.

За словами тренера, підготовка до змагань тривала майже рік, було декілька міжнародних турнірів та зборів.

"Щоб зайняти третє місце потрібну було перемогти у чотирьох поєдинках. Чемпіонам потрібно було виграти 6 – 7 боїв. Було складно, втім ми були готові до цього, тож показали гарний результат. Так, в особистому спарингу медалі отримали тільки спортсмени з Прикарпаття. Водночас в командному спарингу – спортсмени з інших областей продемонстрували непоганий результат", - зауважує тренер збірної.

Чемпіонами світу в особистому спарингу серед дорослих стали спортсмени з Івано-Франківська Віталій Соловей у ваговій категорії - 57 кг та Данило Демчишин у ваговій категорії - 85 кг.

"Цей чемпіонат світу був особливим для мене, адже я вигравав чемпіонат світу у 2015 році. Я багато тренувався, але через травми наступний чемпіонат я програв спортсмену з Німеччини. Цього ж року, я готувався набагато краще, адже знав, що у фіналі знову зустрінусь з ним. Найважче було підготуватись психологічно, адже йому я програвав вже двічі", - розповідає Данило.

Срібну медаль серед юніорів в особистому спарингу посіла Каріна Перхулин з Івано-Франківська. Дівчина розповідає, що бої були дуже складними.

«Перемогу треба було "вигризати". Найскладнішим суперником для мене була дівчинка з Англії. Аби вибороти золото напевне мені треба було переступити через себе психологічно», - зазначає Каріна Перхулин.