Прикарпатські та румунські чиновники шукали місце для нового пропускного пункту на українсько-румунському кордоні


24 вересня 2013 року в селі Верхній Ясенів Верховинського району проведено засідання наглядової ради Проекту «Місцевий розвиток та передумови відкриття пункту пропуску та будівництва автодороги через румунсько - український державний кордон в межах населених пунктів Шибене (с.Зелене) Верховинського району Івано-Франківської області та Поеніле-де-суб-Мунте повіту Марамуреш Румунія».

В засіданні Ради взяли участь  представники партнерів проекту – Івано-Франківської облдержадміністрації, Верховинської райдержадміністрації, районної ради, громадської організації  «Туристична Асоціація Івано-Франківщини» (Україна), селищної ради Поеніле-де-суб-Мунте, Асоціації місцевого розвитку Іван-Креван (Румунія). Верховинський район представили голова районної державної адміністрації Василь Гондурак та голова районної ради Ярослав Кікінчук.

В рамках зазначеного засідання обговорено проміжні результати реалізації проекту, питання подальшої діяльності у напрямку відкриття пункту пропуску через  українсько-румунський державний кордон в районі Шибене (Україна) та Поеніле-де-суб- Мунте (Румунія). Також обговорено комплекс питань, пов’язаних з майбутнім розташуванням та облаштуванням пункту пропуску та інші питання.

Після засідання учасники  заходу здійснили виїзд до місця перспективного розташування пункту пропуску на державному кордоні.

Слід зазначити, що Проект виконується за співфінансування ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна на 2007-2013 роки та ставить за мету  підвищення економічної спроможності та інвестиційної привабливості прикордонних громад Івано-Франківської області України та повіту Марамуреш Румунії через просування сталого розвитку, інвестиційних можливостей та інфраструктурних змін для покращення доступності регіонів. Виконавцем проекту є Агентство з розвитку приватної ініціативи.