Прикарпатській молоді пропонують взяти участь у Міжнародній кінолабораторії


З 16 по 24 жовтня українські та польські тінейджери вчитимуться знімати кіно, що транслює цінності розвитку, відкритості та культурного різноманіття.

"Нехай ця осінь стане осінню кіноактивізму! Тобі від 14 до 18 років і ти давно хочеш навчитися знімати? Подумай, що має статись, щоб через півтора місяці ти зміг/змогла створити більше ніж круте відео. Що потрібно, аби ти створив/створила фільм, який впливає на відносини між країнами, руйнує стереотипи, утверджує певні цінності в суспільстві? Підказка, крок перший: заповнити форму на участь у міжнародній кінолабораторії "Action camera”. Крок другий: пройти відбір та збирати валізи до Польщі", - закликають організатори.

У програмі лабораторії воркшопи з кіновиробництва доповнені дискусіями про історію, мову, культуру України та Польщі. Крім того, передбачений час на обговорення сучасного становища обох країн. Зокрема, як молодь може впливати на процеси у своїй державі.

Ти учасники матимуть нагоду дослідити Польщу з середини, відчути і порівняти ритм життя маленького гірського селища Поронін, що розкинулось в долині Татр та колишньої польської столиці - Кракова.

Отже, що таке  “Action camera”? Це можливість:

  • активувати свій творчий потенціал під час розробки ідеї і концепції фільму та безпосередньо в процесі знімань;
  • опанувати основи відео-продакшену;
  • дізнатись про історію та культуру іншої країни;
  • зрозуміти, чим саме зі своєї культури ти хотів/хотіла би поділитись зі світом;
  • отримати унікальний досвід роботи в міжнародній команді;
  • створити фільм наприкінці.

Цікавить? Тоді заповни форму  (https://goo.gl/ANZPy4 ) до 20 вересня включно та чекай результатів відбору не пізніше 22 вересня.

Проект влаштовують Молодіжна організація “СТАН” спільно з Fundacja Kopalnia Inicjatyw. Кінолабораторія стане логічним продовженням проекту Лабораторія соціального підприємництва “Ухоробрене юнацтво”, який вже другий рік поспіль реалізує “СТАН”.

При відборі пріоритет буде надано учасникам та учасницям Лабораторії соціального підприємництва та громадянської відповідальності “Ухоробрене юнацтво” у 2017 та 2018 роках.

Відібрані молоді люди організовано вирушать до Польщі зі Львова. Витрати пов’язані з пересуванням, проживанням, харчуванням, інші витрати на території України учасники та учасниці здійснюють власним коштом. На території Польщі, починаючи з міста Перемишль, всі витрати (проїзд, проживання, харчування) здійснюються коштом організаторів.

Організатор(к)и проекту зобов’язуються у разі необхідності надати візову підтримку та консультацію щодо оформлення потрібних документів. Організаційний збір для виконання статутних завдань організації, пов’язаних з проведенням польсько-українських діалогів, становить 1000 гривень та офіційно сплачується на рахунок організації як благодійний внесок на виконання завдань проекту.