Прикарпатських школярів навчатимуть некваліфіковані вчителі іноземних мов?


Цьогоріч українські п’ятикласники розпочали навчання за новим базовим державним стандартом, за яким запроваджується вивчення другої іноземної мови.

Як повідомила у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління освіти та науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк, яку саме іноземну мову обрати, школи вирішували самостійно.

«В більшості випадків навчальні заклади, що першу вивчали англійську, другу вибрали німецьку чи французьку. Щодо потрібних вчителів, то тут питання двозначне. Справа в тому, що майбутні вчителі-мовники вивчають крім базової англійської ще німецьку чи французьку. Тобто, вони після закінчення ВУЗу знають другу мову на такому рівні, яка в п’ятому класі достатня. Але біда в тому, що цей вчитель знаючи добре англійську, німецьку вже знає слабше. Адже вимова і все решту акцентоване на англійську мову»,- зауважує Зінаїда Андріївна.

На думку головної освітянки Прикарпаття, важливо, щоб дітей вчили вчителі, які досконало знають мову.

«В той же час де взяти педагога, який буде ходити на роботу два рази в тиждень на годину? Та він більше зносить взуття, ніж заробить. Тому перший роки будуть поєднувати. А потім прийдеться вже приймати другого іноземного мовника. Адже навчання двох мов одним вчителем може негативно вплинути на якість викладання»,- вважає Зінаїда Андріївна.