Прикарпатських театралів кличуть подаватись на здобуття премії імені Василя Смоляка


Управління культури, національностей та релігій ОДА оголошує про прийом творчих робіт на здобуття премії імені Віталія Смоляка в галузі театрального мистецтва.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківської обласної ради.

Вимоги до творчих робіт:

 - премією імені Віталія Смоляка відзначають творчі роботи в галузі театрального мистецтва, які є духовним надбанням українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому житті Прикарпаття;

 - на здобуття премії імені Віталія Смоляка представляються нові творчі роботи, оприлюднені у завершеному вигляді упродовж двох останніх років;

- премія присуджується в категоріях:

“професійне театральне мистецтво” за номінаціями - “театральна вистава”, “режисерська робота”, “акторська робота”,  “сценографічна робота”;

“народні аматорські драматичні колективи” за номінаціями - “театральна вистава”, “режисерська робота”.

У номінації може бути премійована лише одна творча робота. Рішенням комісії премія імені Віталія Смоляка може не присуджуватись.

Роботи на здобуття премії імені Віталія Смоляка представляють колективи театрів, об’єднання, товариства, громадські організації мистецького та просвітницького спрямування, навчальні мистецькі заклади, видавництва, редакції газет і журналів та інші.

Комісія проводить розгляд, обговорення та оцінку творів і робіт, представлених на здобуття премії імені Віталія Смоляка, у два конкурсні тури:

перший тур - попередній відбір та допущення їх до другого туру конкурсу шляхом обговорення та відкритого голосування; публікації в засобах масової інформації списку робіт, допущених до другого туру;

другий тур -   підсумкове обговорення творчих робіт, прийняття шляхом таємного голосування рішення щодо кандидатур на присудження премії імені Віталія Смоляка і подання його на розгляд голові обласної державної адміністрації та голові обласної ради для затвердження розпорядженням.

Творчі роботи приймаються до 15 лютого поточного року.

Адреса: 76004, м.Івано-Франківськ, вул.Грушевського, 21, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, каб. 542, тел. – (034-2) - 55-21-56.