Прикарпатським педагогам виплатили борги по зарплаті і відпустили на канікули


Вчителі прикарпатських шкіл пішли на літні вакації, отримавши зарплати за відпрацьований час і «відпускні». Про це на засіданні колегії ОДА повідомив директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко.

За його словами, вирішення питання забезпечення стопроцентної виплати зарплат і «відпускних» всім педагогам є результатом роботи насамперед голів райдержадміністрацій та відділів і управлінь департаменту ОДА.

«Суми коштів, які знадобилися для цього, є великими, — пояснив С. Дерев’янко. — Тому необхідно було залучати і наявні бюджетні ресурси, і кредити. Але сьогодні все вирішено і наші педагоги можуть спокійно піти у відпустки і відпочити», повідомляє "Галичина".

Варто зазначити, що, за даними Головного управління статистики в області, на січень у галузі освіти Прикарпаття працювало понад 54,6 тис. осіб. Це навіть трохи більше, ніж у провідних виробничих галузях — промисловості і сільському господарстві, мисливстві, лісовому та рибному господарстві разом узятих (54,4 тис. осіб). А середньомісячна зарплата освітян за підсумками січня—травня становила 2 442 грн.