Прикарпатським підліткам розповіли про небезпеку навколо них


У рамках акції “Життя розквітає” проведено відеолекторій про негативний вплив шкідливих звичок у молодіжному середовищі для підоблікових осіб Городенківського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції (РП КВІ )за участю представників районних центру соціальних служб для молоді та відділу УМВС в області, — повідомили у прес-службі управління ДПтС України в Івано-Франківській області.

Метою проведення заходу було сформувати уявлення неповнолітніх про своє майбутнє, визначити пріоритети в житті. Завдання організаторів полягало у здійсненні широкої роз’яснювальної та профілактичної роботи серед підростаючого покоління про небезпеку, яку несуть в собі наркотики, алкоголь, паління цигарок.

Як зазначила старший інспектор Городенківського РП КВІ Ольга Дмитрук, більша частина з числа засуджених — це молоді люди віком до 30 років, які потребують цілеспрямованої соціально-виховної та психологічної допомоги. Окрім контролю за поведінкою засуджених, інспекцією проводиться робота, спрямована на формування у них правослухняної поведінки і стимулювання до становлення на нову позитивну життєву позицію, яка відповідає суспільним нормам та інтересам, формуванню у них здорового способу життя.

Засудженим до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, організували показ відеофільмів “Стоп наркотик”, “ВІЛ/СНІД”, “Небезпека алкоголю”, які наочно демонстрували, як шкідливі звички, що формуються у підростаючого покоління, можуть негативно вплинути на їхнє подальше життя.