Прикарпатський нардеп - у переліку найактивніших користувачів автопарку ВР


Однією із пільг народних депутатів, що пов’язана із виконанням їхніх функцій, є забезпечення нардепів автотранспортом у межах міста Києва.

Існує й окреме Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України. Відповідно до нього народний обранець у телефонному режимі через диспетчера може замовити черговий  автомобіль. Під час цієї процедури парламентар повідомляє: прізвище, номер посвідчення, адресу подачі авто та кінцевий пункт поїздки. Замовлення виконується за умови пред’явлення водію посвідчення народного депутата України, повідоляє Бліц-Інфо з посиланням на дані Опори.

Існує і відповідний ліміт для таких поїздок —  25 годин на місяць. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, хто з народних обранців найчастіше користувався автопарком Верховної Ради. Дослідження охопило річний період (з квітня 2017 по березень 2018 років).

За цей час народні депутати 8 695 разів скористалися послугами парламентського автопарку, наїздивши при цьому 10 тисяч 595 годин. Таким чином середній час виклику автомобіля склав 1 годину 13 хвилин. Також варто відзначити, що за досліджуваний період даною пільгою скористалося тільки 186 нардепів або 44% від загального складу Ради. При цьому майже третина з них викликали автомобіль у середньому не більш ніж на годину щомісяця.

Загалом за період дослідження серед тих нардепів, які користувалися автопарком Верховної Ради найчастішеє представник Прикарпаття Юрій Соловей. Нардеп 200 разів викликав авто і наїздив 228 годин.

avtopark VR deputaty kviten 2018

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що народний депутат Юрій Соловей маючи мільйонні статки отримує компенсацію на житло і проїзд.