Прикарпатський нардеп досі не став автором жодного прийнятого закону


КВУ назвав найменш і найбільш продуктивних депутатів Верховної Ради.

Продуктивність визначалася як співвідношення кількості поданих проектів законів до прийнятих (є діючими законами). Часові рамки: чотири роки роботи Верховної Ради.

Найменш продуктивним депутатом ВР є позафракційний Євгеній Мураєв. За чотири роки він подав 160 проектів законів, жоден із яких не був прийнятий. У списку найменш продуктивних політиків також члени «Опозиційного блоку» Юрій Солод (подано 111/ прийнято 0), Олександр Вілкул (108/0), Дмитро Шпенов (81/0) та Дмитро Колєсніков (80/0).

Загалом у Раді є 48 політиків, які досі не стали авторами жодного прийнятого закону. Серед них такі відомі прізвища як Вадим Рабінович (53/0), Нестор Шуфрич (24/0), Сергій Ківалов (34/0), Михайло Добкін (6/0), Андрій Білецький (43/0), Дмитро Ярош (12/0). До списку потрапив також нардеп від Прикарпаття Віктор Шевченко (73/0), інфоомує Бліц-Інфо з посиланням на КВУ.

З іншого боку в Раді є політики, які вже стали авторами десятків прийнятих законів. Найбільш продуктивним депутатом ВР є член фракції БПП Гліб Загорій. За чотири роки кожен другий законопроект політика став законом (подано 53/прийнято 25).