Прикарпатський нардеп заробить ще 23 млн на ремонті траси Криворівня – Чернівці


Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області уклала договір на проведення додаткових будівельних робіт в рамках ремонту ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-62 Криворівня – Чернівці.

Мова йде про суму 23,715  млн. Ремонт цієї дороги здійснює ТОВ «ПБС», яке раніше перемогло у тендері на ремонт дороги вартістю 47 450 000,00 грн, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як йдеться на Prozorro, при обстеженні ділянки ремонтуДержавним підприємством «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П.Шульгіна» враховуючи виконані проміри та заміри ділянки автомобільної дороги, встановлено, що за вісім років існуючий дорожній одяг повністю втратив працездатність і необхідно виконати додаткові види та обсяги робіт, які не передбачені робочим проектом.

Необхідність проведення додаткових видів та обсягів робіт зумовлена тим, що в існуючій конструкції дорожнього одягу відбулась втрата працездатності як покриття, так і основи. Тому ремонтні роботи повинні забезпечити комплексне відновлення працездатності основи і покриття на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення Р-62 Криворівня – Чернівці, км 0+000 – км 13+800. 

Виявлений факт необхідності виконання додаткових робіт, що не передбачені початковим проектом та договором про закупівлю, розглядався на засіданні технічної ради у САД.

«Зважаючи на вказані факти та обставини, а також на те, що виконання дорожніх робіт Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБС» в даний час триває, тому вказані роботи технічно та економічно пов’язані з головним (первинним) договором, причому договірна ціна на додаткові роботи не перевищує 50 відсотків вартості договору, тендерним комітетом вбачається доцільним провести закупівлю цих додаткових робіт з використанням переговорної процедури у Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБС»  - йдеться в повідомленні САД.

Як відомо, про свою причетність до ТОВ «ПБС» заявляв народний депутат України Олександр Шевченко.

До теми: Ремонт доріг: Фірма прикарпатського нардепа гроші взяла, а роботи не виконала