Прикарпатський підприємець заплатить понад 110 тисяч штрафу за нелегальну працівницю


Про це інформує пресслужба управління Держпраці в області.

Як зазначається, під час інспекції на теренах області у фізособи-підприємця, що надає послуги мобільного харчування інспектор праці виявив працівницю, яку допустили до роботи без належного оформлення із нею трудових відносин. 

За порушення законодавства про працю на фізичну особу-підприємця винесли постанови, якими накладено штраф у розмірі 111 690 гривень та 3 723 гривні.

Не погодившись з даним рішенням підприємець звернувся з адміністративним позовом до Івано-Франківського окружного адміністративного суду. А саме, аби скасувати постанову з підстав її протиправності.

За результатами розгляду адміністративної справи суд дійшов висновку, що фізичною особою-підприємцем допустив порушення вимог ч.3 ст. 24 КЗпП України, а саме "здійснив допуск працівниці до роботи без належного оформлення із нею трудових відносин". Тож рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду дії управління Держпраці визнано правомірними, а позивачу відмовлено в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Скориставшись правом на апеляційне оскарження позивач подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції. За результатами розгляду апеляційної скарги Восьмий окружний апеляційний суд у задоволені апеляційної скарги відмовив та залишив рішення суду першої інстанції без змін.