Прикарпатський суддя, що збив двох комунальників, може стати потерпілим


У вівторок, 6 лютого в Чортківському районному суді Тернопільської області відбулося засідання у справі проти судді Господарського суду Івано-Франківської області Юрієм Грицою.

Нагадаємо, ввечері 9 серпня 2011 року він на «Волзі» врізався у бригаду ремонтників «Водоекотехпрому». Тоді загинув 60-річний Євген Черепаха, а 41-річний Степан Щур із тяжкими травмами три з половиною місяці не вставав з ліжка, та отримав інвалідність.

Адвокат обвинуваченого подав клопотання про призначення комплексної судової транспортно-трасологічно експертизиї, експертизи дороги та дорожніх умов і судової авто технічної еспертизи. В даному клопотанню адвокат обвинуваченого наполягав, щоб експертизу проводили представники Львівського НДІСЕ. Слід зазначити, що адвокат обвинуваченого зі Львова, а отже є припущення про можливий вплив на експертизу. І це припущення підтвердилось, пише прес-секретар "Водоекотехпрому" в мережі Володимир Шпег, інформує Бліц-Інфо.

За результатами проведення експертизи було встановлено, що обвинувачуваний Грица не мав права керувати автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Сам Грица каже, що він рухався зі швидкістю не більше 55 км/год. При тому, під час ДТП місце проведення розкопок і все інше не було належним чином помічено. Також обвинувачений стверджує, що дорожніх знаків про те, що ведуться ремонтні роботи на момент аварії - не було,  і нібито їх працівники "Водоекотехпрому" поставили після ДТП.

Слід зазначити, за останніми показами експертиз, було доведено, що в стані алкогольного сп’яніння (2,54 проміле) жодної огорожі чи попереджувального знаку він міг і не побачити.  При тому, суддя на момент скоєння ДТП буквально вивалювався з авто.

На засідання 5 березня у суді заслухають експертів Львівського НДІСЕ, згодом буде прийнято рішення, або направити на досудове розслідування, або прийняти рішення згідно 3 харьківських експертиз, які довели вину Грици.

Як відомо, суддя досі проводить судові засіддання

"Просимо мешканців міста підтримати нас і не дати можливість залишити безкарним суддю Грицу Ю., який є винуватцем смертельного ДТП. Бо усю вину, хочуть перекласти на працівників Водоканалу і їх робочих, які були на місці аварії", - закликає Шпег.