Прикарпатський військомат на осінній призов відправить всього 294 юнаків до лав Збройних Сил України


В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті відбулось перше засідання обласної призовної комісії призовної кампанії «Осінь 2013». Очолив комісію заступник голови-керівник апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олександр Криницький.

 

Про результати призовної кампанії «Весна 2013» доповів військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Ігор Павлюк. Він зазначив, що під час проведення весняного призову всі військові комісаріати Прикарпаття з поставленим завданням впорались на сто відсотків. Усі команди, що відправлялись від Івано-Франківського ОВК, з підвищеними вимогами по стану здоров’я, морально-ділових якостях та за освітнім рівнем призовників були укомплектовані повністю. Крім цього, з військових частин не надійшло жодної скарги на здоров’я чи на психологічний стан призовників-прикарпатців.

    Загалом Івано-Франківська область увійшла в трійку кращих областей з організації та проведення призову.  Кращими за результатами весняного призову стали Снятинсько-Городенківський ОРВК, де керівником підполковник Ігор Рибачок, Надвірнянсько-Богодчанський ОРВК, яким керує підполковник Володимир Ярмощук, Тисменицько-Тлумацький ОРВК, де комісаром Ігор Гаврилюк.

 Про безпосередню організацію призовної кампанії «Осінь 2013» розповів начальник відділу комплектування та призову - заступник  Івано-Франківського обласного військового комісара майор Валерій Волинков. За його словами, на засідання призовних комісій буде викликано 15170 призовників. Однак військові однострої вдягне лише кожен 52-й (!) юнак. Адже відповідно до наряду на цей призов з області має бути відправлено лише 294 хлопці. Це дозволить провести якісний відбір як за станом здоров’я призовників, так і за їх психологічними якостями. Стати солдатами зможуть лише кращі серед достойних.

  Як вже повідомлялось раніше, 130 з них проходитимуть службу у лавах Збройних Сил України, 134 – у Міністерстві внутрішніх справ та 30 – у державній службі транспорту України. Крім цього, 13 прикарпатців традиційно будуть скеровані до так званого «президентського полку». Загалом з Івано-Франківського військового комісаріату буде зроблено п’ять відправок. Перша – 9-го жовтня, остання – 13-го листопада.

Також працівники військкомату нагадують, що відповідно до статті №335 Кримінального Кодексу України ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі до трьох років. А працівники прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері повідомляють, що на даний час у Івано-франківській області тривають судові розгляди над низкою ухильників. Крім цього, працівники військових комісаріатів закликають батьків і призовників дотримуватись норм поведінки під час призову. Адже надмірне вживання спиртного під час домашніх проводів може призвести до того, що юнака замість війська заберуть у відділок міліції  з усіма логічними негативними наслідками.