Прикарпаття атакують агресивні комахи


За минулу добу, 2 серпня на Прикарпатті комахи атакували шість разів.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. 

Зокрема, 2 серпня о 10.35 від жителя селя Загвіздя Тисменицького району поступило повідомлення про те, що в його дачному будинку, який знаходиться в селі Загвіздя, дачний масив «Динамо УВД» виявлено гніздо шершнів, які агресивно поводяться. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою костюму бджоляра знешкодили гніздо з агресивними комахами.

Крім того, о 15.34 до ДСНС в області надійшло повідомлення про надання допомоги на вулиці Мельника (квітковий ринок), бо при вході в Сквер в дуплі дерева знаходиться гніздо шершнів. Рятувальники за допомогою монтажної піни заблокували дупло в дереві.

А на Галицькій, на сьомому поверсі дев`яти поверхового будинку на балконі під обшивкою (вагонкою) також знаходилось гніздо шершнів. Рятувальники за допомогою підручних засобів розібрали обшивку балкона та знешкодили гніздо агресивних комах.

Втім, у Калуші на вулиці Українська між балконами 4 та 5 поверху 5-ти поверхового житлового будинку гніздяться шершні, а на Січових Стрільців під балконом 5-го поверху 5-ти поверхового житлового будинку гніздяться оси. Рятувальники в спеціальному костюмі за допомогою засобу для знищення комах ліквідували гнізда.

У Надвірній, на вулиці Васильянок, під дахом житлового будинку, виявили гніздо шершнів. Працівники пожежно-рятувальної служби в спеціальному енцефалітному костюмі за допомогою засобу «Дихлофос» знищили гніздо агресивних комах.