Прикарпаття боргує за газ 145 мільйонів гривень


Прикарпатські підприємства продовжуть боргувати державі за спожитий природній газ.

«Наша область на сьогоднішній день боргує не мало і не багато, а 145 мільйонів за використаний газ. За цей рік і за попередні», - заявив нині, 18 жовтня, на прес-конференції губернатор Михайло Вишиванюк, повідомляє "Репортер".

З них «Івано-Франківськ Теплокомуненерго» – 16,8 млн., СТЕК – 14,3 млн., Калуський «Водотеплосервіс» - 5,2 млн., і Калуська ТЕЦ – 16 млн.

Губернатор розповідав про борги області у контексті результатів Ради Регіонів, яка на днях відбулася у Києві. Де якраз і йшла мова про реформи ЖКГ. 

«Дуже гарний приклад нам розказав голова Закарпатської ОДА, - поділився Вишиванюк. – Їхня область пішла на децентралізацію опалення. Локальні котельні – по мікрорайонах, у результаті немає тих страшенних втрат на трасах, які доводиться оплачувати людям. А також максимально пішли на встановлення індивідуального опалення. І результат у них такий, що нині область немає боргу ні за електроенергію, ні за газ. Так що є нам з кого брати приклад. Вони порахували, що за  три роки зекономили 400 млн. грн.»