Прикарпаття охоче ділиться досвідом духовно-патріотичного виховання молоді


Два дні на Івано-Франківщині триває семінар "Актуальні питання духовно-патріотичного виховання молоді", який об'єднав двадцять представників з чотирнадцяти регіонів України. Захід організовано управлінням у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за підтримки Асоціації міст України.

Як наголосив у вітальному слові Володимир Дутчак, заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, – духовне та національно-патріотичне виховання молоді є пріоритетною складовою реалізації молодіжної політики на Прикарпатті проводиться, на достойному рівні і є чим похвалитися. Щороку проводяться численні тематичні заходи та акції, такі як молодіжна програма «Чорний ліс», науково-пізнавальна експедиція «Повстанськими стежками», патріотично-екологічна акція «Почесна варта Говерли» та чимало інших до яких залучається молодь з усієї області.

Учасники семінару мають можливість перейняти унікальний досвід Івано-Франківської області у сфері духовного та патріотичного виховання підростаючого покоління, відвідати дитячо-юнацький пластовий центр, Містечко Милосердя Святого Миколая, Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери тощо.