Прикарпаття отримало безкоштовні ліки для дітей з первинними імунодефіцитами


Завдяки програмі розвитку ООН (ПРООН) держава вперше забезпечила пацієнтів з рідкісними формами первинних імунодефіцитів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема йдеться про препарат Анакінра призначений для лікування у дітей первинних імунодефіцитів. Раніше батьки маленьких пацієнтів були змушені купувати препарат за кордоном, адже купити його в Україні, навіть за власний кошт, було неможливо – через невелику кількість пацієнтів виробник-монополіст не був зацікавлений у виході на український ринок.

"Залучення міжнародних організацій допомогло здійснити закупівлю на міжнародному ринку і забезпечити пацієнтів, які потребують саме цих ліків. У жовтні препарат доставлено в Україну, передано на зберігання державному підприємству “Укрвакцина”, звідки вся партія препаратів (952 дози) протягом тижня була розподілена та доставлена в Івано-Франківську та Полтавську області для пацієнтів, які, відповідно до даних департаментів охорони здоров’я цих областей, їх потребують. Маленькі пацієнти вже отримали свої ліки і розпочали лікування", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Варто зауважити, що ці ліки доступні пацієнтам безоплатно, адже придбані за кошти державного бюджету.