"Прикарпаття" підписало контракти з двома новими футболістами


Черговими зимовими новачками "Прикарпаття" стали два півзахисники - 24-річний Андрій Вацеба та Олег Павлюк, якому за два тижні виповниться 19 років.

Обидва футболісти є вихованцями івано-франківського футболу, пройшли з командою навчально-тренувальні збори і взяли участь у контрольних поєдинках. 17 лютого Вацеба і Павлюк уклали повноцінні контракти з клубом.

Андрій Вацеба (07.12.1995) народився в Івано-Франківську. На дитячому рівні розпочинав у командах "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) і "ВІК-Волинь" (Володимир-Волинський), після два сезони провів в Академії футболу "УФК-Карпати" (Львів). Далі у юніорській кар'єрі опорного півзахисника були три сезони у складі київського "Динамо". Прибувши на перегляд, Вацеба з першої спроби потрапив до клубної Академії "біло-синіх" і згодом дебютував у молодіжній першості. Після виступів за "Динамо" у Чемпіонаті U-19 та Першості дублерів молодий гравець зіграв кілька матчів у Першій лізі за тернопільську "Ниву", після чого повернувся до Івано-Франківська, де на аматорському рівні захищав кольори місцевої "Ніки-05".

Восени 2016-го року Вацеба уклав дворічну угоду з польською "Аркою" (Гдиня), що виступає у Екстраклясі. Втім, так і не зумів закріпитись у складі "жовто-синіх" і відправився в оренду до друголігового "Грифа" з містечка Вейгерово. На початку 2018-го повернувся до рідного міста і разом з "Прикарпаттям" став бронзовим призером Другої ліги (5 матчів), після чого отримав статус "вільного агента".

Навесні 2019-го року Андрій Вацеба поповнив ряди шведського клубу "Арамійськ-Сирьонська ІФ" з комуни Ботчирка неподалік Стокгольма, що виступає у четвертому за рангом дивізіоні шведського футболу. В поточному сезоні Вацеба став одним з лідерів колективу, відігравши сумарно 22 поєдинки, тоді як "А-С" балансував на межі вильоту і лише в останніх матчах сезону зумів зберегти прописку в дивізіоні ІІ "Південний Свеаланд", фінішувавши на 13-тій позиції.

Олег Павлюк (01.03.2001) народився в Івано-Франківську. У Дитячо-юнацькій футбольній лізі розпочинав у складі Академії УФК "Дніпро", де виступав у Вищій лізі чемпіонату України U-15. Далі повернувся до рідного міста і три наступні сезони виступав за команду "Ніка-05". З 2018-го року є гравцем молодіжного складу івано-франківського "Прикарпаття", за яке грав у Чемпіонаті ДЮФЛІФО U-18, Першій лізі України U-19, а також у чемпіонаті і Кубку Івано-Франківщини серед аматорських команд. За цей час молодий та перспективний гравець виборов чемпіонський титул ДЮФЛ області серед 18-річних і став бронзовим призером обласного чемпіонату.