"Прикарпаття" поступилося "Волині" у виїзному матчі без глядачів


10 серпня міський футбольний клуб "Прикарпаття" гостював у Луцьку, де зійшовся у матчі з місцевою "Волинню".

Цей матч "Волинь" проводила без глядачів через заворушення, які почалися під час поєдинку з "Карпатами" (1:3) в стиковому раунді за право грати в УПЛ. Зараз же команда Тлумака від підвищення в класі далека, незважаючи на серйозні амбіції перед стартом нового сезону і якісне кадрове підсилення. Причина цього - жахлива реалізація своїх моментів і ганебна оборона, яка пропускає регулярно. У матчі з "Авангардом" у воротах "хрестоносців" побувало три голи, проти "Руху" команда Тлумака пропустила лише раз, але вже до перерви домашньої гри з "Прикарпаттям" знову двічі змушена була капітулювати. Здавалося б, поява у старті досвідченого захисника Тараса Михалика має поліпшити якість редуту "хрестоносців", але і це не допомогло. Під завісу першого тайму Роман Барчук та його тезка Кузьмин забили два м'ячі, які дозволили гостям діяти за рахунком після перерви.

А що ж "Волинь"? По першому тайму варто було визнавати Man of the match воротаря суперників, який витягнув достатньо "мертвих" м'ячів. Втім і самі господарі діяли в атаці занадто академічно і нічого нестандартного супернику запропонувати не могли. До тих пір поки в гру не вступив головний тренер, що зважився на тактичний хід "а-ля Моуріньо". Саме португалець вперше став випускати Браніслава Івановича в центр нападу свого "Челсі" для фінального штурму. Андрій Тлумак вирішив зіграти останні півгодини з Міхою Горопевшеком на позиції форварда і даний хід себе повністю виправдав, перевернувши хід матчу.

Через три хвилини після своєї появи на полі словенець, за підтримки Кожанова, Хагназарі і Бартуловіча, зробив результат. У першому гольовому епізоді він поборовся з захисниками на другому поверсі, двічі виграв у них повітря і скинув на Дениса, якому залишалося вбити круглого в сітку. Далі вже сам Міха використав навіс Сімініна справа і головою прошив руки воротарю. У наступній же атаці Горопевшек відволік на себе увагу центральних захисників і Младен Бартуловіч знайшов коридор, віддавши чудову передачу на хід Кожанову. Ну і буквально відразу ж після цього міг забивати четвертий гол Сіаваш, але воротар цього разу зіграв і за себе, і за оборонців, що перебували в прострації.

У кінцівці "Прикарпаття" все ж зібралося з думками і силами. Гості навіть організували кілька атак, але тепер уже оборона господарів не дозволяла собі і найменшої втрати концентрації, довівши матч до перемоги при вражаючому камбеку. Підопічні Ковалюка втратили можливість стати одноосібними лідерами, віддавши супернику по суті виграний матч. "Волинь" же здобула першу перемогу і отримала серйозний заряд бадьорості на майбутнє. У наступному турі команда Тлумака відправиться до Миколаєва, "Прикарпаттю" ж належить повернутися в рідний край транзитом через Львів, де їх вже чекає міцний "Рух".

Джерело: МФК Прикарпаття.