Прикарпаття потрапило до переліку місць в Україні куди варто поїхати у серпні


Останній місяць літа вже не за горами, а ви так і не вирвалися на відпочинок? Цю помилку треба терміново виправляти! Підкорити гори, зануритися у море, стати частинкою свят і фестивалів!

Адже саме щасливі хвилини яскравих подорожей зігрівають нас протягом всього року. Ще не знаєте, куди податися? Спеціально для добірка місць, куди можна поїхати на відпочинок в серпні в Україні, пише igotoworld.com.

За сувенірами – в Сорочинці

Серпень – час для поїздки на найбільший ярмарок країни. Щороку Великі Сорочинці збирають сотні тисяч гостей, а зустрічають їх гоголівські герої. Свою продукцію пропонують підприємства з різних куточків країни, а в містечку майстрів можна знайти все, що душі завгодно. Вишиванки, глиняний посуд, вироби з бісеру, шкіри, металу, картини... А ще тут можна весело провести час завдяки безлічі концертів.

Джерело фото: yarmarok.in.ua.

Коли: 16–21 серпня.

Як дістатися: найближча залізнична станція знаходиться в Миргороді, звідти автобусом доїхати до села. Також під час ярмарку регулярно курсують автобуси з Полтави. Якщо ви їдете своєю машиною, то, наприклад, з Києва доведеться подолати 250 км. Слід їхати трасою М-03 і за Лубнами повернути на трасу Р-42.

 Фестиваль «Джаз Коктебель»

Щорічний музичний фестиваль, що раніше проводився в Коктебелі, в цьому році переїхав. Його нове «місце проживання» – квітуче місто Чорноморськ (колишній Іллічівськ). «Запалювати» на знаменитому опен-ейрі будуть відомі музиканти.

Джерело фото: joinup.ua. 

Коли: 25–28 серпня.

Як дістатися: маршруткою з Одеси.

«Zaxidfest» – модний фестиваль біля Львова

Поїздка в серпні на цей захід залишить багато яскравих вражень. Переможниця Євробачення Джамала, виконавці зі США, Великобританії, Молдови, Білорусі і популярні українські групи заспівають для гостей фестивалю. Музиканти виступлять на 4 сценах, а ще учасників чекає безліч розваг.

Джерело фото: kpishnik.kpi.ua.

Коли: 19–21 серпня.

Як дістатися: с. Родатичі знаходиться приблизно за 40 км від Львова. Від залізничного вокзалу Львова під час проведення фестивалю будуть організовані спеціальні рейси. Також доїхати до села можна електричкою. 

 В «український амфітеатр» на рок-фестиваль

У знаменитому пам'ятнику архітектури «Круглий двір», що в невеликому місті Тростянець, пройде гучний фестиваль «Схід-рок». На ньому зберуться музиканти не тільки з України, але й США, Канади, Швейцарії. Серед українських виконавців – учасники відбіркового туру Євробачення «The HARDKISS» і група «Скрябін».

Джерело фото: poznamka.ru.

Коли: 27–28 серпня.

Як дістатися: з Києва до Тростянця курсують автобуси, час у дорозі – близько 6 годин.

Харків, день міста – 23 серпня

23 серпня День міста відзначають харків'яни: саме ця дата вважається Днем визволення міста. Традиційно епіцентр подій – площа Свободи, де розгортаються святкові заходи. Враховуючи, що слідом за святом – День Незалежності, можна влаштувати собі вікенд у Харкові, подивившись його визначні пам'ятки.

Джерело фото: artpoint.pp.ua. 

 

Яскраве свято на День Незалежності у Києві

Наймасштабніше свято на День Незалежності, звичайно ж, варто очікувати в столиці. Традиційно його відзначають парадом на Хрещатику і святковими заходами на Софійській площі. В цьому році чекають проведення Маршу Незалежності, в якому візьмуть участь зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби. Українцям пропонують одягнути святкову вишиванку і прийти в ній на парад.

Джерело фото: gazeta.ru.

За козацьким колоритом – на Хортицю

Одне з місць, де можна відчути козацький дух – острів Хортиця. Автентичні хатки, укріплювальні споруди, загадкові кургани, давні святилища – це місце дихає історією. Хортиця – один з найбільших островів не тільки Дніпра, але й інших річок Європи! У заповіднику ви знайдете багато туристичних маршрутів, які допоможуть поринути в атмосферу старовини. А ще вас чекає безліч розваг. Серед них – захоплюючі кінні спектаклі.

Джерело фото: shiktyr.com.ua.

Як дістатися: до острова курсує ряд маршруток. Також можна скористатися електричкою або катером.

Стародавній світ Трипілля

Якщо вам ще не доводилося бувати в трипільському краї, здійсніть подорож у бік Канева. Ви не тільки познайомитеся з древнім світом, але і чудово проведете час біля річки, насолодившись величними пейзажами. На березі Канівського водосховища ви знайдете цікаве село – Трипілля, а в ньому – музей трипільської культури. Далі слід заїхати до Ржищева. У центрі цього села є цікавий парк з незвичними скульптурами, виконаними у трипільському стилі. Відома і церква, що височіє прямо посеред водосховища!

Джерело фото: galleryua.com.

Як дістатися: найзручніше зробити тур автомобілем. Їхати по трасі в бік Канева. Можливо, вас зацікавить поїздка з екскурсією або ж велотур.

Зоопарк, замок і басейн – відпочинок для сім'ї

Казковий замок, у якому живуть екзотичні тварини, – зоопарк «12 місяців». Це місце, де цікаво відпочити з дітьми. Можна познайомитися із сотнею дивовижних тварин, вдосталь настрибатися на батуті, покататися на коні або верблюді. І навіть весело провести час у басейні з гейзером, джакузі й водним баром.

Джерело фото: fayno-e.com.

Як дістатися: зоопарк знаходиться в селищі Демидов. З Києва від станції метро «Героїв Дніпра» у селище їздить маршрутка № 355. Своїм транспортом їхати по трасі в бік Вишгорода.

Година їзди від Києва: глухі болота і чорниця

Куди поїхати недорого? Всього година їзди від Києва – і ви в найбільшому регіональному природному парку України. Екостежки, поліські настоянки і пізнавальні екскурсії допоможуть відмінно провести час. У Міжрічинському парку можна милуватися красотами Десни або влаштувати прогулянку вглиб «української тайги», до страхітливих боліт. У серпні достигає чорниця – варто захопити кошик. До речі, в Міжрічинський парк часто організовують екскурсійні поїздки.

Джерело фото: ecoethics.ru.

Як дістатися: можна самостійно машиною, але дороги не найкращі. Також два рази від станції «Полісся» з Києва відправляється автобус. Потрібно доїхати до села Отрохи і пройти ще 3 км.

До Полтави – на галушки

Ще вирішуєте, куди поїхати у серпні? А ви куштували полтавські галушки? Пишні, м'які, приготовані на пару і присмачені грибною підливкою – смакота! За такою стравою їдьте до Полтави. Галушки настільки популярні, що їх увічнили пам'ятником! Урізноманітнити поїздку по Полтавщині ви можете, зазирнувши до гончарної столиці України – Опішні, гоголівської Диканьки і в Музею весілля у Великих Будищах.

Джерело фото: hottour.dp.ua.

Як дістатися: з Полтави до знаменитих селищ курсують автобуси. Але найзручніше пересуватися своїм транспортом або з екскурсією.

Піднятися на Говерлу в День Незалежності

Кращий спосіб відзначити свято – здійснити вчинок, який запам'ятається на все життя. Чому б, наприклад, на День Незалежності не піднятися на найвищу гору України – Говерлу?

Джерело фото: mandrivochka.if.ua.

Як дістатися: найзручніше почати своє сходження від турбази «Заросляк», що знаходиться поблизу Ворохти. До Ворохти можна дістатися автобусом або залізничним сполученням з Івано-Франківська.

У тур Карпатами

Влаштувати відпочинок у серпні в горах? А чому б і ні! Можна вибрати для проживання затишне містечко і дослідити його околиці. Але краще поїхати в тур Карпатами. Адже саме так можна побачити найцікавіші місця і оцінити всю красу гір. Наприклад, за одну поїздку побувати у Яремче, Ворохті, Верховині, Косові, Рахові, Солотвино та інших популярних курортах. У такому випадку, краще вирушати з екскурсією. Вас може зацікавити тур Прикарпаттям або Закарпаттям. Водоспад Пробій.

Джерело фото: guide.karpaty.ua.

На дайвінг... у Буковель!

Буковель цікавий у будь-яку пору року. Цей курорт з розвиненою інфраструктурою завжди радісно зустріне гостей. Його серце – найбільше штучне озеро України. Тут, у глушині карпатських гір, можна навіть зайнятися дайвінгом! Глибина занурення – 8 метрів. А на додачу покататися на катамаранах, водних лижах, влаштувати прогулянку на конях, квадрациклах і підкорити мотузковий парк.

Джерело фото: kraina-m.com.

Як дістатися: спершу до Івано-Франківська, звідти до курорту організовують автобусні рейси.

За душевним спокоєм – до озера Синевир

Безтурботність озера Синевир допоможе відволіктися від життєвих проблем. Тут, у краю вічнозелених ялин, споглядаючи спокій стародавнього озера, немов поєднуєшся з першоджерелом, оновлюючись і набираючись сил.

Джерело фото: senfil.net.

Як дістатися: своїм транспортом або з екскурсією з Івано-Франківська, Мукачевого, Ужгорода.

До мінеральних вод за здоров'ям: до Моршина, Трускавця, Східниці

Хочете сховатися від пекучого сонця серед гір і мінеральних джерел? В Україні це зробити легко. Адже у нас багато відомих курортів, де можна не тільки сховатися від спеки, але і підлікуватися. Наприклад, Трускавець, де знаходиться один з найбільш фешенебельних карпатських готелів. А неподалік розташовані ще два відомих курорти, що славляться цілющими водами – Моршин і Східниця.

Джерело фото: blogrider.ru.

Як дістатися: до Трускавця з Києва курсують потяги. А звідти легко дістатися до Моршина або Східниці автобусом.

Прогулянка замками Мукачевого

Одне з найкрасивіших міст Закарпаття – Мукачево. Чому б не познайомитися з його визначними пам'ятками спекотним серпневим днем? Стіни замку Паланок завжди дарують прохолоду. І можна зазирнути в палац Ракоці, а також з'їздити в чарівний замок кохання – Сент-Міклош. При бажанні ви можете вирушити в екскурсійний тур!

Джерело фото: prokarpaty.info. 

«Дикий» відпочинок в Лебедівці

Про це мало хто знає, але саме скромне селище Лебедівка колись було відомим грязелікувальним курортом. Глава Польщі Ю. Пілсудський із сім'єю, король Румунії Міхай I лікувалися на цьому березі цілющими грязями. Адже курорт знаходиться біля початку коси лиману Бурнас. Зараз це тихе місце, куди вирушають за чистим морем і спокійним відпочинком у компанії близьких. Багато хто люблять відпочивати в оточенні моря і лиману, обираючи кемпінг на косі. Таким чином, можна відпочити недорого на морі.

Джерело фото: lebedevka.ucoz.com.

Як дістатися: влітку з Одеси до Лебедівки щодня курсують автобуси.

На відпочинок з дітьми – Лазурне

Лазурне – таку поетичну назву має невеличке селище у Херсонській області. Сюди часто їдуть на відпочинок з дітьми. Багатьох приваблюють довгі піщані пляжі і тепле море. І найцікавіше – пляжі Лазурного і острів Джарилгач відокремлює зовсім вузька смужка води. При тихій погоді можна перейти на безлюдний острів і влаштувати собі екскурсію!

Джерело фото: panoramio.com.

Як дістатися: від залізничного вокзалу та автовокзалу Херсона регулярно відправляються маршрутки.

Українські Мальдіви: Тендрівська коса

Де в Україні відчути себе «робінзоном»? У заповідному куточку, куди по суші ну ніяк не добратися. Тендрівська коса – місце, куди виїжджають любителі єднання з природою. Тут можна зустріти табуни коней, подивитися на Тендрівський маяк, наловити рапанів і побачити надзвичайно зоряне небо. А морські красоти не поступаються знаменитим Мальдівам.

Джерело фото: yachts.ua.

Як дістатися: тільки катером. Житло – в наметах.

Відпочити в серпні на морі: Чорноморська коса

Є під Очаковом одне цікаве містечко. Його називають Чорноморської косою. З одного боку чути шум морських хвиль, з іншого – води прісного лиману. Вважається, що місцевий клімат добре підходить для відпочинку з дітьми. Чорноморська, або Лагерна коса, як її ще називають, – це курортне містечко з безліччю турбаз, атракціонів, кафе, барів, дискотек. А захочеться додаткових розваг, можна з'їздити до аквапарку в Очакові або влаштувати екскурсію на Кінбурнську косу. Відмінний варіант поїхати недорого на відпочинок!

Джерело фото: promir.info.

Як дістатися: з Миколаєва до Чорноморської коси кілька разів у день курсують автобуси.

Ах, Одеса...

Літо – найкраща пора для поїздки в Одесу. Адже можна нескінченно довго прогулюватися затишними вуличками! І відчути неповторний колорит місцевих пляжів. Для купання з дітьми добре підійде пляж у районі зупинки «Сортувальна» (район Лузанівки). Найвідоміший пляж міста – «Ланжерон», де знаходиться дельфінарій і готель «Немо». Звідти можна пішки прогулятися до канатної дороги. Так що, якщо ви ще не визначилися, куди поїхати відпочивати в серпні, – вирішуйте!

Джерело фото: vlada.io.

Відірватися в аквапарку – до Кирилівки

Один з найпопулярніших курортів Азовського моря – Кирилівка. Тут можна чудово відпочити з дитиною, адже місцеві пляжі просторі, а вода дуже тепла. Радості дітям додасть те, що в Кирилівці розмістився один з найбільших аквапарків України – «Острів скарбів».

Джерело фото: azov-gold.com.ua.

Як дістатися: потягом до Мелітополя або Новоолексіївки, далі маршруткою. Також багато приватних перевізників улітку організовують перевезення з різних міст країни.