"Прикарпаття" розійшлося дружньою нічиєю з харківським "Металістом"


У середу, 15 травня, івано-франківське "Прикарпаття" зіграло свій останній домашній матч сезону.

Гра з харківським "Металістом 1925" завершлася бойовою нічиєю 2:2, причому підопічні Володимира Ковалюка за шаленої зливи у другому таймі двічі зрівнювали рахунок.

У цьому поєдинку командам довелося боротися не тільки один з одним, але і з погодними факторами. Дощ накрив Івано-Франківськ в перерві, і другий тайм перетворився на відвертий фарс. М'яч нерідко проскакував під ногою у футболістів, які намагалися його прийняти, а одного разу навіть пройшов між ніг у воротаря Каневцева. На щастя гостей, пройшов він у тому епізоді повз ворота.

Ще більшим успіхом для підопічних Олександра Горяїнова було те, що вони встигли забити ще до того, як поле стадіону "Рух" перетворилося в басейн. Олег Синиця реалізував пенальті чітким ударом в лівий кут. Швидше міг забивати другий вінгер "Металіста 1925" Сергій Романов, але з його ударом впритул після виходу на побачення з воротарем впорався Остап Вульчин.

Біля воріт гостей моменти виникали частіше, Богдан Оринчак та Ярослав Конкольняктрадиційно виступали головними "локомотивами" цього руху. Правий півзахисник заробив два "гірчичника" для суперників вже в дебюті, а лівий наносив найнебезпечніший удар своєї команди в першому таймі, коли практично від бокової лінії ледь не вразив ворота. Однак м'яч прийняла на себе поперечина.

У другому таймі господарям все ж вдалося зрівняти рахунок, причому зробили вони це також з пенальті. Коберідзе вдарив по ахілам Цюцюру, а от Конкольняк впевнено покарав за це харків'ян - 1:1. Здавалося б, у "Металіста 1925" виникнуть проблеми зі створенням моментів в подальшому, але Олег Синиця зумів знову вивести свою команду вперед, і кінцівку матчу гості все ж провели другим номером, зважаючи на стан газону під ча зливи.

Проте, поле зіграло свою роль в підсумковому результаті. Пас Конкольняка на Оринчака мав перехоплювати Каневцев, але м'яч застряг в калюжі, а воротар харків'ян пролетів повз нього. Богдан Оринчак підхопив круглого і закинув під дальню стійку, потішивши публіку, яка не дивлячись на дощ, продовжувала перебувати на трибунах у величезній кількості - 2:2.