Прикарпаття відвідав депутат Європарламенту


Україна демонструє високі результати у проведенні реформи місцевого самоврядування. Про це заявив депутат Європейського парламенту Іварі Падар, спілкуючись з представниками Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття на Коломийщині.

«Я вражений перетвореннями, які нині відбуваються в Україні, особливо змінами у свідомості людей. Якщо порівнювати з Естонією, де я тричі працював міністром, то в Україні бачу більші прагнення до системних перетворень. У вас високий рівень громадянського суспільства», – зазначив європарламентар.

Іварі Падар пригадав естонський досвід з проведення децентралізації. За його словами, за час добровільного об’єднання у його державі утворенні волості (муніципалітети, – ред.) охопили всього 15-20 відсотків від загальної площі держави, а в Україні цей показник більш, ніж переконливий – майже 50 відсотків.

Європейський парламентар відзначив і високий потенціал України у розвитку сільського господарства. «Я вражений темпами розвитку органічного землеробства в Україні, а також ініціативами, які впроваджуються у сільському господарстві. Маю на увазі розвиток кооперативного руху, об’єднання фермерів, а також інноваційними підходами, які застосовуєте у сільському господарстві», – наголосив він.

Серед іншого, Іварі Падар повідомив, що Європейський Союз нині знаходиться на етапі формування нового бюджету на 2021 – 2028 роки. У цьому контексті європейський політик пообіцяв відстоювати інтереси України в питаннях сприяння фінансової підтримки системних перетворень.