Прикарпаття здобуло важку перемогу над Арсеналом-Київщина


За доброю традицією Івано-Франківське "Прикарпаття" розпочало домашній поєдинок чемпіонату, вийшовши на поле в патріотичних футболках з символікою "Слава героям України - учасникам АТО".

Гості з Київщини також радо підтримали акцію, до того ж обидві команди виводили на поле діти, повідомляється на сайті клубу.

Відразу кинулася у вічі відсутності в стартовому складі господарів Ігор Худобяка та Володимира Боришкевича. Форвард відновлюється після пошкодження, отриманого  на одному з тренувань, а півзахисник, незважаючи на захворювання все-таки опинився у протоколі, щоправда на лаві запасних.

"Прикарпаття" відразу заволоділо перевагою і вже на п'ятій хвилині матчу Олег Веприк в падінні через себе замикав скидку партнера, але м'ячу не вистачило лічених сантиметрів, щоб затріпотіти у сітці воріт суперника.   

На одинадцятій хвилині зустрічі той же Веприк небезпечно виконав кутовий удар, але команду гостей врятувала штанга, добивання  ж Яневича пройшло поруч з воротами.  На чотирнадцятій хвилині матчу суддя з Донецька Титов виписав гірчичника Віктора Данищука в епізоді, який можливо і не заслуговував на жовту картку. 

На 17 хвилині впевнено зіграв Остап Вульчин, виконавши роль останнього захисника та розрядивши ситуацію поруч з воротами "Прикарпаття". Ще за хвилину голкіпер знову зіграв спокійно, забравши в руки несильний удар Катрюка. На двадцять другій хвилині зустрічі попередження до свого пасиву записав Дербах. За мить Вульчин забрав м'яч після удару Мартинова зі штраного. На двадцять четвертій хвилині зустрічі ще один гірчичник отримав Роман Бочкур. Та й загалом арбітаж матчу в цей відрізок часу залишав бажати кращого.    

Після цього в матчі запанувала невелика пауза, яку на 34 хвилині розвіяв прохід Богдан Оринчака з вивіреною передачою на Дитка, але Роман з лінії воротарського майданчика якимось дивом не влучив у ствір воріт. На тридцять сьомій хвилині той же Дитко головою замикав діагаональну передачу у  виконанні Ковальчука, але знову невлучно. Ще за мить Оринчак після пасу врозріз від Веприк заробив кутовий, який в тім теж нічим цікавим не завершився. 

Під завісу першого тайму гості вибігли в контратаку і Віктор Данищук у самовідданому підкаті врятував прикарпатців від можливих неприємностей, а вже за мить Остап Вульчин перекрив кут обстрілу воріт і виручив команду. Також за хвилину до свистка на перерву попередження за грубий фол на Веприку отримав Мартинов. Олега, який накульгуючи під оплески вболівальників залишив поле відразу замінив Боришкевич.

В перерві матчу в складі МФК "Прикарпаття" відбулася заміна. Замість Василя Дербаха, який заробив в першому таймі попередження, на полі з'явився Тарас Бойко. На 48 хвилині матчу Володимир Боришкевич зряче віддавав на хід Ярославу Конкольняку, але останнього з порушенням правил зупинили захиники суперника. Ще за три хвилини Віктор Яневич виконував прострільну передачу в штрафний майданчик "Арсенала", але в даному епізоді м'яч перелетів і своїх, і чужих. А ще за мить арітр матч нагородив гірчичником Тараса Бойка. 

Богдан Оринчак намагався наздогнати м'яч, але ой по=зрадницьки залишив межы поля на лычены сантиметри. На 55 хвилині матчу Андрія Вацебу з метою активізувати дії в нападі замінив Орест Януш. Вже за мить півзахисник запустив по флангу Віктора Данищука, але той втратив м'яч.  На шістдесятій хвилині зустрічі серія з трьох кутових ударів поспіль у виконаннні  "Прикарпаття" завершилася лише фолом Дитка проти голкіпера суперників. На шістдесят третій хвилин класним ударом в падінні через себе пробивав Оринчак, щоправда знову невлучно. 

На сімдесятій хвилині матчу, накрутивши кількох опонентів, намагався вийти на ударну позицію Володимир Боришкевич, але в останню мить захисник "Арсенала" вибили смугастого з-під ніг у півзахисника. Контратака гостей правим флангом була зупинена самовідданими діями Романа Бочкура. На сімдесят другій хвилині Ярослава Конкольняка замінив Роман Кузьмин. Ця заміна стала знаковою. Вже за хвилину після вивіреної передачі Богдана Оринчака з правого флангку Кузьмин першим ж дотиком до м'яча головою пробив кіпера команди з Київщини. 

Гол додав сил футболстам "Прикарпаття" в вже за хвилину Віктор Яневич з лінії штрафного майданчика пробив поруч з дев'яткою воріт суперника. За кілька хвилин Оринчак намагався заробити пенальті, а ласистетн арбітра зафіксував офсайд за мить до падіння Богдана в штрафному майданчику.

На 84 хвилині матчу триходівка Оринчак- Януш-Дитко закінчилася ударом останнього трохи вище воріт. А виглядало дуже перспективно. Проте вже за дві хвилини навісна передача Яневича з лівого флангу завершилася точним ударом головою у виконанні Романа Дитка з меж воротарського майдачика. 

Заключні хвилини матчу пройшли за активної гри Команди Рідного Краю. Петро Ковальчук головою пробив в поперечину після розіграшу кутового удару у виконанні Боришкевича, а  небезпечний прохід Яневича флангом захисники суперника зупинили, зігравши просто на винос. За мить пролунав фінальний свисток арбітра матчу,я кий сигналізував про третю поспіль перемогу підопічних Влодимира Ковалюка у весняній частині сезону.

Свій наступни поєдинок івано-франківці зіграють на виїзді 21 квітня. Суперник - ФК "Львів.