"Прикарпаття" зіграло перший домашній матч в нічию з "Авангардом"


Прикарпаття вразило в стартовому турі, коли, суттєво поступаючись суперникам у володінні м’ячем і б’ючи практично стільки ж, розгромило досить добротний Минай.

Тепер належало дивувати ще більше, адже Авангард щосезону підіймається все вище й вище й доріс до того, щоб вважатися міцним претендентом на першу п’ятірку, а то й медалі. Тим більше, у минулому турі підопічні Косевича обіграли Волинь (3:2) і зберегли від того матчу свій оптимальний склад. Як, власне, й прикарпатці після виїзду на Закарпаття, пише Sport Arena.

І вже в дебюті Барчук, не менш несподівано, ніж у Минаї, опинився на ударній позиції і відкрив рахунок - 1:0. Утім, Авангард аж ніяк не здався. Було кілька закидань на хід форвардам від Собка та Ємця, ще в одному моменті Лобов вигравав повітря після штрафного, але пробив неточно. А ще один стандарт - тепер кутовий від Собка - приніс успіх краматорцям. Сеницький вистрибнув з-за спини Борисевича й головою переправив м’яча в сітку - 1:1. Другий матч поспіль забиває центрхав.

Все наново довелося починати вже в другому таймі. Прикарпаття завелося - пішли подачі з флангів, що для гри господарів - великий почин. А нестримного Оринчака, який ці кроси й нагнітав, збив на фланзі Ульянов ціною повторного попередження й вилучення. На добивання суперників господарі кинули досвідченого Худобяка, який тиждень тому дуже здорово вийшов на Закарпатті. І Халк відразу почав відпрацьовувати. Запресингував Лобова, протягнув м’яча й мітив у ближню «шістку» - Авангард виручив голкіпер. Але при кутовому, який Конкольняк виконував слідом, Денчук вийшов невдало і Худобяк головою направив м’яча в ворота - 2:1! Ось як це - рік не забивати, а потім два матчі поспіль відзначатися важливим голом! Браво, Ігор!

Але й це вже було не все. У доволі простій ситуації майже в центрі поля Халк втратив м’яча. Здавалося, навколо пів команди товаришів - підстрахують. Ба, ні - дали пробити Лобову. А вже коли голкіпер відбив м’яча практично перед собою, на добивання встиг досвідчений Кірієнко - 2:2. Цей хиткий рахунок і зберігся до кінця гри. Видовищна бойова нічия - це комплімент волі гостей, які двічі відігрувалися, але ще більше -Прикарпаттю, яке стартувало краще за всі очікування й має ті ж 4 очки на старті, що й Авангард.