«Приватбанк» позивається до Коломойського та Боголюбова у суді США


Український державний «Приватбанк» позивається в суді в американському штаті Делавер до своїх колишніх власників – олігарха Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова.

Позов був поданий через день після того, як шостий президент України Володимир Зеленський склав присягу, пише Радіо свобода.

У судовому позові «Приватбанк» звинувачує двох українців, а також трьох резидентів американського штату Флорида, в шахрайстві та відмиванні грошей. Ці дії майже знищили фінансову установу, йдеься в документах, що перебувають у суді.

«Приватбанк» вважає Коломойського та Боголюбова винними в наданні кредитів компаніям, які вони контролювали, з наступним відмиванням цих грошей через підприємства штату Делавер для придбання активів у США.

«Приватбанк» стверджує, що ці особи «використовували банк як власну скарбничку – в кінцевому рахунку вкравши мільярди доларів з «Приватбанк» і використавши американські фірми, щоб відмити сотні мільйонів доларів незаконно привласнених кредитних надходжень».

Коломойський і Боголюбов не були доступні для коментарів після оприлюднення цих звинувачень.