Призери чемпіонату Європи з бототьби у Франківську розповіли про змагання


Сьогодні, 28 серпня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з чемпіонами Європи з вільної боротьби.

Як зауважив начальник управління спорту Орест Оклієвич, прикарпатці три медалі на чемпіонаті Європи з боротьби. Зокрема Андрій Джелеп здобув срібну, а Ігор Никифорук та Аліна Рудницька вибороли бронзу. Хлопці представляють село Джурів, що на Снятинщині, Аліна Рудницька з Бурштина.

"Ми розуміємо, що за цими медалями стоїть дуже важка робота і самих спортсменів і їх тренерів. Ці молоді люди є добрим прикладом для своїх однолітків",- зауважила заступниця голови ОДА Марія Савка і привітала чемпіонів.

Опісля слово надали самим спортсменам. Як зауважив Андрій Джелеп, це був важкий шлях.

"Нам допомагали багато хлопців з нашого залу. Жаль, що не золота медаль, але так дав Бог. Суперники були не прості, дуже титуловані. Самі змагання і розважальна частина після них дуже сподобалася",- каже спортсмен.

Водночас Ігор Никифорук зауважив, що багато часу в нього нічого не виходило, але тренер у нього вірив.

"Було дуже приємно, що нас багато хто підтримував. На жаль не все вийшло, але буду працювати, щоб надалі були вищі досягнення",- пообіцяв борець.

Варто зауважити, що школа в якій тренуються хлопці, є єдиною такою сільською школою в Україні.

"Цих хлопців я треную з шестирічного віку. В Європі наших хлопців вже знають і це приємно. Дві медалі це дуже добре. Тож ми буде старатися і далі привозити медалі",- каже тренер Іван Курилюк.

Водночас бронзова чемпіонка Аліна Рудницька зауважила, що були моменти коли навіть вона сама не вірила у свою перемогу, але тренер вірив і це надавало їй сил. Варто зауважити, що Аліна окрім того, що чемпіонка, вона ще й молода мама.

"Її золота медалька бігає вдома. Втім ім'я Аліни вже є в світовому рейтингу. Що ж стосується цієї медалі, то ми могли мати і золото, але з Аліною поїхали інші тренери, бо в мене не було можливості і це також вплинуло на результат. Проте в нашої спортсменки ще попереду чемпіонат світу і я переконаний, що там результат буде кращий",- сказав тренер Гіві Джапарідзе.