Призов прикарпатців на строкову військову службу на завершальній стадії


Призов на строкову військову службу восени 2013 року перейшов у завершальну стадію. Про це йшлося 29 жовтня 2013 року на засіданні обласної призовної комісії, під керівництвом заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олександра Криницького.

Члени обласної призовної комісії заслухали інформацію голів призовних комісій Богородчанського, Верховинського, Косівського, Надвірнянського районів та міста Яремче про хід призову.

На думку членів комісії краще призов організовано у Надвірнянському та Богородчанському районах, де призовні дільниці в належному стані, висока явка призовників, налагоджено належне фінансування та співпраця райдержадміністрацій і військових.

Голова обласної призовної комісії звернув увагу на низьку явку  призовників у Верховинському та Косівському районах.

Головам призовних комісій цих районів надані доручення щодо вжиття невідкладних заходів для підвищення якості підготовки молоді до військової служби, зокрема обладнання таких елементів навчально-матеріальної бази як стрілецькі тири, які досі відсутні в цих районах.

На цей час  вже 171 юнак з військкоматів області відправлено до Збройних Сил України, а виконання плану призову складає 58%.

Заходи з призову в області проходять згідно плану.