"Шеврон" планує інвестувати в Прикарпаття 25 мільярдів доларів


На початковій стадії досліджень «Шеврон» планує вкласти у розвиток видобутку сланцевого газу 354 млн доларів, а загалом підприємство хоче інвестувати 25 млрд доларів. Згідно з розрахунками, щороку видобуватимуть 8-10 млрд кубів газу.

Про це вчора, 25 червня, розповів радник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко на засіданні сесії Івано-Франківської облради, пишуть "Версії".

«Обсяг інвестицій складе 25 мільярдів доларів. Це на порядок більше, ніж Львівська та Івано-Франківська область залучали іноземних інвестицій за роки незалежності. За базовим сценарієм – це щорічний видобуток порядку 8- 10 мільярдів кубів газу», - сказав радник.

За словами Володимир Ігнащенко, більшу частину працівників «Шеврон» найматиме на місці, а це відповідно ще декілька тисяч нових робочих місць.

Планується, що коли буде повномасштабний видобуток, то паралельно працюватимуть  30-35 бурильних установок.

Володимир Ігнащенко додав, що держава отримуватиме завдяки цій угоді 17-40% від видобутку.

Своє рішення щодо проекту угоди між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." та ТзОВ "Надра Олеська" про розподіл вуглеводнів, які будуть видобувати у межах ділянки Олеська, депутати оголосять на наступній сесії.