"Захистимо одного з нас" - молодь Івано-Франківська виступить проти фальсифікацій УМВС


Нещодавно в Івано-Франківську проходила акція "Ще трохи і вибухне" із підтримкою акції протесту у Врадіївці, де працівники правоохоронних органів обвинувачулися у згвалтуванні жінки.

По завершенні акції протесту під головним управлінням МВС в Івано-Франківській області, один з учасників кинув петарду. Тоді правоохоронці заявили, що дана петарда завдала опіків ноги інспектору ДАІ, який в той час забезпечував організацію дорожнього руху. Працівник державтоінспекції внаслідок вибуху петарди потрапив на тиждень до лікарні, а за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Кримінальну справу порушено проти одного з учасників акції Станіслава Галюка.

Сьогодні організатори акції "Ще трохи і вибухне" заявили про організацію нового протесту - "Захистимо одного з нас". Молодь Івано-Франківська на чолі з громадським активістом Миколою Гавриляком вважає, що Станіслав Галюк не є винним. Згідно їхнього повідомлення, "молодого хлопця затримали після акції за їзду на скутері без шолома, а зараз хочуть посадити на сім років, щоб відслужитись перед керівництвом".

"Всі докази міліції - це слова самого ж інспектора, що спершу заявляв, що не бачив хто кидав петарду, а вже за пару днів вказав саме на Стаса. Другого свідка міліціонери знайшли аж через 2 місяця після акції і ним став ще один працівник правоохоронних органів, що викликає великі сумніви у правдивості його свідчень. Ми не віримо у законність слідства та вимагаємо припинити фальсифікації по даній справі", - йдеться у повідомленні.

Акція протесту запланована на завтра, 10 вересня на 15.30 перед будівлею УМВС в Івано-Франківській області.