Рада відклала запровадження штрафів за євробляхи


Закон про запровадження штрафів за керування нерозмитненими автомобілями відстрочено на три місяці — до 24 серпня 2019 року.

Відповідне рішення Верховна Рада ухвалила 16 травня, повідомила голова комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, передає "Громадське".

"Відстрочити початок терміну дії закону 2612, який собою мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму. Він мав набрати чинності 24 травня. Тепер він набере чинності 24 серпня 2019 року", — зазначила Южаніна.

Водночас депутатка визнала, що за ці додаткові 3 місяці вдасться розмитнити незначну кількість автомобілів на іноземній реєстрації. Причиною ухвалення цього рішення було скоріше виконання вимог протестувальників.

Як повідомлялося раніше, пільговий період, протягом якого власники євроблях могли сплатити удвічі менший акцизний податок, добіг кінця 22 лютого. А 24 травня спливає так званий перехідний період, протягом якого "бляхарі" можуть вільно пересуватися на єврономерах.

Після цього правоохоронці обіцяли жорстко реагувати на всі випадки порушення податкового та митного законодавства.

Також раніше прогнозувалося, що судячи з риторики влади, перехідний період продовжений не буде, і вже з 24 травня поліція почне зупиняти, штрафувати та відправляти авто порушників на штраф-майданчики.