Рада змінила покарання за жорстоке поводження з тваринами


Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт, який посилює відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

За проєкт закону № 2351, спрямований на приведення законодавства України до норм Євросоюзу, проголосували 318 нардепів, повідомляють Букви.

В Україні буде заборонено умертвляти бездомних тварин з метою регулювання їх кількості. Також заборонено буде примушування тварин до нападу на інших тварин, що стосуватиметься також ловчих звірів і птахів, які використовуються для полювання.

Закон повністю заборонить використовувати тварин як мішень при змаганнях або навчання стрільбі.

Під заборону потраплять фотопослуги, реклама в розважальних закладах та жебракування з тваринами.

Закон заборонить жорстоке поводження з тваринами, включаючи побиття, отруєння, вбивство (будь-яким способом, включаючи отруєння і вбивство електричним струмом), заподіяння страждань і болю, а також дресирування, яка завдає шкоди загальному стану здоров'я. Під забороною також буде пропаганда жорстокого поводження з тваринами.

Згідно з європейськими нормами тварин заборонять утримувати в громадських місцях (готелях, нічних клубах, ресторанах). А тварин, які можуть становити загрозу для людини, а також занесені до Червоної книги і Список II Бернської конвенції, буде заборонено утримувати в квартирах, приватних будинках і присадибних господарствах.