Район Промприлад: презентація результатів міської лабораторії


Що таке нині «Промприлад» та район навколо нього, і як у потпромисловому просторі міста співіснує (і може поєднатися) нове та старе?

Цими питаннями у червні-липні жила команда міської лабораторії «Район «Промприлад»: постіндустріальне в постсоціалістичному». Цієї п'ятниці організатори й учасники проекту готові представити результати своєї роботи. Поговоримо про те:

- Які рішення щодо майбутнього «Промприладу» може підказати минуле заводу?
- Чим цікавий простір знакового для Франківська підприємства, одного з найпотужніших у радянський період і знаного своєю продукцією в десятках країн світу?
- Хто нині працює на заводі? 
- Що є по сусідству із «Промприладом»: які простори, інфраструктура, активності?..
- Хто живе поруч із заводом? І чим міг би зацікавити проект «Промприлад» місцевих мешканців?
- Які перспективи цього великого постпромислового простору майже у центрі Франківська?

Лабораторія «Район «Промприлад» є першим етапом дослідження заводу та середовища навколо місцевою мультидисциплінарною командою. На деякі із запитань вона продовжує шукати відповіді.

Також поспілкуємось із першим резидентом MetaLab — Bohdan Volynskyi, архітектором, критиком, засновником Дитячої Архітектурної Школи, співзасновникjv Харківської Школи Архітектури. Богдан розкаже про своє дослідження і спостереження за процесами «на заводі»: погляд ззовні завжди цікавий і корисний.

Запрошуємо всіх зацікавлених до цього цікавого процесу, до діалогу!

20 липня, п’ятниця, 17.00. Promprylad. Renovation (вул. Сахарова, 23; 3-й поверх, простір MetaLab)