Реалізований в Івано-Франківську проект "Розвиток міської інфраструктури" забезпечив підприємствам 30% економію електроенергії


Головними пріоритетами зовнішньоекономічної та міжнародної діяльності Мінрегіону є залучення ресурсів міжнародних фінансових організацій, державно-приватного партнерства та активне залучення бізнесу.

Перед органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування стоїть завдання пошуку додаткових інструментів та ресурсів для розвитку територіальних громад. Дієвими інструментами є співпраця з міжнародними фінансовими організаціями щодо  залучення кредитних коштів. Мінрегіон України в рамках своєї діяльності активно співпрацює з міжнародними фінансовими установами та залучає їх кошти під інвестиційні проекти.

Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник в Черкасах, де сьогодні відбулося виїзне засіданні колегії Мінрегіону.

Міністр поінформував. що найбільш масштабним загальнодержавним проектом в сфері житлово-комунального господарства (водопостачання та водовідведення), який фінансується за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій, є спільний зі Світовим банком проект «Розвиток міської інфраструктури» 140 млн. дол. США. (Проект реалізується на комунальних підприємствах 14 міст з 12 областей України: Одеса, Івано-Франківськ, Чернігів, Черкаси, Дрогобич, Калуш, Кам’янець-Подільський, Харків, Коломия, Нова-Каховка, Слов’янськ, Бориспіль, Новоград-Волинський та Кременчук).

За словами Міністра, на сьогоднішній день досягнуто близько 30% економії електроенергії на комунальних підприємствах-учасниках Проекту.

«Ми отримали показники від міст, де чітко видно відсоток економії електроенергії при діючому тарифі. Наприклад в Черкасах економія складає майже 8,5 мільйонів гривень, в Дрогобичі – більше 7 мільйонів гривень, в Коломиї – 934 тисячі гривень. А це вже результат, як і те, що в рамках Проекту на сьогодні реконструйовано 408 з 460 передбаченої кількості насосних станцій», - сказав Міністр.