Речник УМВС в Івано-Франківській області: «Особи, вчинивши злочини, намагаються втекти від правосуддя, спекулюючи подіями у Врадіївці»


Івано-Франківські правоохоронці спростували інформацію щодо «вибивання» неправдивих свідчень з Олега Гавриліва.

Як повідомлялось раніше, один з провідних українських сайтів опублікував статтю щодо нелюдських «методів роботи» прикарпатських міліціонерів під час затримання та взяття свідчень.

Правоохоронці ж стверджують, що інформація про побиття затриманих не відповідає дійсності.

«При доставці затриманих осіб у відділ міліції та слідчий ізолятор їх було оглянуто медиками, які не виявили тілесних ушкоджень. Пізніше Гаврилів спробував вчинити самогубство, порізавши вени на руках. Його врятували. Зазначимо, що він відмовився називати причину суїциду. За цим фактом проводиться перевірка. Щодо статті, то можна стверджувати, що ці особи, вчинивши злочини, намагаються втекти від правосуддя, спекулюючи громадською думкою з приводу подій у Врадіївці», -  вважає начальник сектору зв’язків із громадськістю  УМВС в Івано-Франківській області Костянтин Кулак.

За інформацією управління МВС, Гаврилів та двоє його «колег» з січня 2013 вчинили 17 епізодів крадіжок в Івано-Франківській та Львівській області.

«Під час проведення обшуків за місцем проживання членів злочинної групи було виявлено речові докази, зокрема майно, викрадене з помешкань потерпілих. Слідчими проведено впізнання та судові експертизи, які підтвердили причетність даної злочинної групи до вчинення крадіжок. Крім цього, в присутності адвокатів затримані повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм злочинів. Наразі матеріали кримінального провадження направлені до суду», - повідомив Костянтин Кулак.

Назвали міліціонери і суму збитків, завдану злочинцями – понад 143 тисячі гривень, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За словами міліціонерів, сам Олег Гаврилів вже неодноразово опинявся на лаві підсудних не тільки за пограбування, але й за незаконне зберігання та розповсюдження наркотичних засобів.