Рецидивіст з Калуша напав з балончиком на рівненського патрульного


12 червня патрульним надійшов виклик - у дворі будинку на вулиці Дубенський перебувають підозрілі особи, які на думку заявника, намагаються вивідати інформацію про відсутність власників квартир будинку з метою крадіжки.

Коли інспектори прибули на місце події, то виявили заявника, який вказав на будинок біля якого знаходились вищезгадані підозрілі особи.

Патрульні вирішили поспілкуватись з громадянами, однак ті такого бажання не виявили. Натомість, щоб уникнути перевірки документів та поверхневої перевірки, один з чоловіків дістав балон зі сльозогінним газом та приснув в обличчя патрульному. Розпочалось переслідування.

Тим часом, поліцейський 2 роти, Анатолій Белінський, який повертався з нічної зміни і перебував на вихідному побачив факт нападу на поліцейських та розпочав затримання нападника.

Іншого зловмисника, 35 річного громадянина Грузії, 
теж затримали, застосували спецзасіб кайданки. На місце викликали слідчо-оперативну групу та швидку.

Громадянином, який розпилив балончик в обличчя патрульному виявися 30-річний житель м. Калуш, раніше судимий за квартирні крадіжки. У особи виявили набір відмичок.

Слідчі за фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Нападнику загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.