Редактор звільнився, а «Дзвони Підгір’я» припиняють існування


29 листопада на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутати внесли зміни до програми розвитку місцевого самоврядування на поточний рік. А саме: фінансування програми збільшили на 560 тис. гривень, з 7млн 939 тис. гривень до 8 млн 499 тис гривень.

Більшу часину цієї суми – понад 478 тис. гривень – спрямують на погашення боргів газети «Дзвони Підгір’я» та розрахунок з працівниками, інформують "Вікна".

Нагадаємо, міська рада не підтримала роздержавлення комунальної газети, відтак з 1 січня наступного року друкований засіб масової інформації припиняє своє існування. А 478 тис. гривень, як пояснив депутатам секретар міської ради Роман Боднарчук, дозволять погасити усі борги редакції та забезпечити виплати працівникам. Частина цих коштів фактично повернуться громаді: 130 тис. боргу – перед комунальним підприємством «Водотеплосервіс», ще 97 тис. гривень – за податком з доходів фізичних осіб (60% ПДФО поповнить бюджет міста).

Фактично, міська рада закриває питання газети, а разом з тим і питання відповідальності за порушення, на яку депутати раніше неодноразово вказували. Крім того, як виявилося, напередодні сесії, 28 листопада, звільнився в. о. головного редактора газети Михайло Кучерак.

У зв’язку з цим депутат Ольга Єланіна запитала: яким чином звільнили головного редактора і чому ніхто не поніс відповідальність за всі порушення, у тому числі за відсутність документації? Депутат зазначила:

«Маємо дивитися за раціональним використанням коштів. Я не бачу відповідальності влади, яка  приймає рішення. Державний аудит дає звернення поновити документи, є звернення міському голові, а відповіді немає. Я рахую, що це безвідповідальна робота. Немає документів – тут мали бути  СБУ і поліція. Але ситуацію просто відпустили. Виходить, кожен директор комунального підприємства може наробити бозна що і звільнитися?».