Рішення про закриття справи проти “Хамерманів” у Франківську таки скасували


Обласна прокуратура скасувала рішення слідчих Нацполіції про закриття справи щодо скандального виступу "ХВЗ" в Палаці Потоцьких.

Раніше місцеві ЗМІ писали, що кримінальну справу закрито, бо ознак складу злочину у виступі музикантів правоохоронці не виявили. Однак сьогодні, 11 липня у прес-службі обласної прокуратури Репортеру повідомили, що міська прокуратура скасувала рішення слідчих Нацполіції, бо справу, за її словами, закрили передчасно.

“Прокуратура міста скасувала закриття справи, оскільки слідчі не дочекалися висновків мистецтвознавчої експертизи, – говорить прес-секретар обласної прокуратури Надія Теслін. – Справа знову знаходиться у провадженні.  Після висновку експертизи поліція прийме рішення, а прокуратура – перевірить”.

У прес-службі Нацполіції підтверджують, що наразі ведеться слідство – є постанова прокурора на дослідування справи.

Як відомо,  у рамках фестивалю "Porto Franko" на одній із локацій виступив скандальний гурт "ХЗВ", що називає себе “найадекватнішим гуртом в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів".  Як і зазвичай, музиканти були в провокативних костюмах, один із яких складався лише з панчохи на статевому органі. Слід зауважити, виступ "хамерманів" викликав шквал критики в мережі. Свою позицію в мережі прокоментував і голова міста Руслан Марцінків, доручивши освятити територію палацу Потоцьких.

Пізніше співорганізаторка фестивалю "Porto Franko" Ірина Блехова заявила, що організаторів викликають у поліцію через скандальний виступ "ХЗВ". Через звернення окремих осіб та громадських організацій правоохоронці зареєстрували кримінальне  провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, вчинені групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років).

До теми: Гурт "Хамерман знищує віруси" прокоментував скандальний виступ на "Porto Franko"

Олександр Сич прокоментував скандал навколо оголених виступів на "Porto Franko

Глава Нацполіції каже, що справи за виступ оголених "ХЗВ" не буде