Різдвяна "тиша" на Донбасі: Шість обстрілів, троє поранених


Минулої доби на Донбасі бойовики шість разів відкривали вогонь, унаслідок чого троє військовослужбовців Збройних сил України зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає Depo.ua.

Темна половина минулої доби, починаючи з 19:00, у районі проведення АТО пройшла без порушень режиму припинення вогню – вздовж усієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу. Натомість до того російсько-окупаційні угруповання шість разів порушували перемир'я.

На Луганському напрямку понад чотири години ворог обстрілював позиції української армії у районі Світлодарської дуги. Спочатку бойовики з великокаліберних кулеметів за підтримки 120-мм мінометів провокували оборонців Луганського та випустили неподалік цього населеного пункту близько півсотні боєприпасів, а згодом з кулеметів та гранатометів вели вогонь на підступах до Світлодарська.

На Донецькому напрямку окупанти стріляли з важких мінометів калібру 120-мм по захисниках Павлополя, а з озброєння БМП, гранатометів і кулеметів – поблизу Талаківки. Довкола Новотроїцького противник також активізувався в обідній час. Здебільшого загарбники застосовували тут стрілецьку зброю, включно зі снайперською, а пізніше посилили тиск – додали гранатомети. У цьому районі наші захисники були вимушені дати ворогу адекватну відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів.