Родина очільника Івано-Франківської ОКЛ продає медикаменти лікарням області


Родина головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Остапа Грищука використовує кілька приміщень в цій лікарні для ведення бізнесу та заробляє на постачанні ліків у бюджетні заклади області.

Аналітики Антикорупційної Платформи вияснили, що підприємство «Фармамаркет», співзасновником якого донедавна був сам головний лікар Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Остап Грищук, здійснює систематичне постачання медикаментів у прикарпатські лікарні.

Відповідно до даних з тільки однієї системи публічних закупівель ProZorro за 2017-2018 роки підприємство уклало угод на поточну суму у 2,6 млн грн на постачання фармацевтичної продукції.

Жодного разу фірма не брала участі у конкурентних торгах з аукціонами, тому з ними кладає лікарня тільки прямі договори. За даними ProZorro (а там дані переважно про витрати оприлюднюються від 50 тис. грн.) за 2 роки інфекційна лікарня уклала більш як 20 угод на 1,7 млн. грн.

За даними Пошуково-аналітична система 007 (тут відображаються всі транзакції) ця сума зросла до понад 6 млн. грн. Далі головний лікар передає частку в компанії 25% передає тещі - Уляні Митник, яка є дружиною екс-міністра охорони здоров’я Зіновія Митника.

Найбільше договорів з цією фірмою уклала Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня на постачання ліків, дитячого харчування, засобів медичного призначення тощо. Зокрема, за два роки інфекційна лікарня уклала більше 20-ти угод на суму 1 770 820 грн.

Світлина від Христини Зелінської.

У е-декларації за 2017 рік Грищук також вказав, що володіє часткою у розмірі 15% у ТОВ «Лікфарм». Це підприємство також займається роздрібною торгівлею фармацевтичних товарів.

Так само на постачанні медичної продукції закладам області заробляє і дружина головного лікаря ОКЛ Наталія Грищук. Вона є співзасновницею ТОВ «Зіма», яке також займається фармацевтичною діяльністю. За 2017-2018 роки підприємство отримало майже 3 млн грн від держустанов.

Також Наталія Грищук також є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Сімедгруп» – це приватний клінічний лікувально-діагностичний центр, який працює на території обласної клінічної лікарні.