Росія оголосила лідера "Правого сектору" в міжнародний розшук і майже посадила


Росія оголосила лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомляє прес-служба слідчого комітету Россі.

Головне слідче  управління Слідчого комітету РФ звинувачує Яроша в здійсненні злочинів, а саме в публічних закликах до здійснення терористичної й екстремістської діяльності через ЗМІ.

На думку слідства, у своїх виступах "глава ультранаціоналістичної української організації "Правий сектор" Дмитро Ярош" привселюдно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії. 

У СК стверджують, що будь-яка особа, що робить або закликає до здійснення тяжких злочинів на території Росії або щодо її громадян, буде обов'язково притягнута до кримінальної відповідальності згідно з нормами міжнародного права й російського законодавства.

 При цьому "незалежно від того, де вона перебуває і яке громадянство має, якщо мова йде про захист законних інтересів російських громадян і конституційних основ нашої держави".

Крім того, слідством винесена постанова про оголошення Дмитра Яроша в міжнародний розшук. Найближчим часом слідство має намір подати клопотання про заочне обрання щодо Яроша запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Розслідування по кримінальній справі триває.

Українська правда