Росія ввела санкції проти України. У списку троє прикарпатських нардепів та дві фірми


Росія запровадила санкції проти 322 громадян України і 68 українських компаній. Постанову уряду про це 1 листопада підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Розташовані в Росії рахунки, цінні папери та майно учасників списку санкцій підлягають блокуванню. Також заборонено виводити капіталу громадян і компаній за межі Росії.

Так, санкції запровадили щодо українських суддів, депутатів, бізнесменів, чиновників Адміністрації президента України, голів органів виконавчої влади, компанії найбільших українських підприємців, керівників відомств.

У списку є низка прикарпатців. Це зокрема народні депутати України, обрані на Прикарпатті – Юрій Дерев’янко, Юрій Тимошенко, Віктор Шевченко, обраний за списком "БПП" Руслан Князевич і "фронтовик" Андрій Іванчук. 

Також у переліку міністр культури України Євген Нищук, суддя Конституційного суду України Михайло Гультай та суддя Конституційного суду, екс-нардеп Володимир Мойсик.

Із прикарпатських фірм у список потрапили ТЗОВ "Завод ДК Орісіл" у Калуші та державне підприємство "Калуський дослiдноекспериментальний завод Iнституту хiмiї поверхнi Нацiональної Академiї Наук України.

Із повним списком українців, проти яких введені російські санкції, можна ознайомитись за посиланням.