Росіяни потопили власний корабель, аби загородити вихід в море українським ВМС


Російські військові сьогодні вночі затопили раніше списаний великий протичовновий корабель "Очаков" біля входу в озеро Донузлав, перегородивши вихід в море кораблям Південної військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України.

Про це повідомило військове джерело в Севастополі, передає УНІАН.

За його даними, вчора, 5 березня, після 23.00 в гарнізоні "Донузлав" (селище Новоозерне) почали покидати блокпости військовослужбовці без розпізнавальних знаків.

Потім, приблизно о 23.30, знялися з якорів і пошли в невідомому напрямку кораблі ЧФ РФ (серед них ракетний крейсер "Москва"), які своєю присутністю декілька днів блокували вихід з озера українським кораблям.

Після цього російські військові втягли на буксирах і поставили між Північною і Південною косами на вході в Донузлав корабель "Очаков". "Прив`язавши" його до однієї з раніше виставлених двох бочок (плаваюча гідротехнічна споруда для "прив`язування" до них кораблів і суден), вони за допомогою протипожежного катера почали наповнювати "Очаков" водою для втрати стійкості.

Потім, за непідтвердженою інформацією, пролунав вибух, і корабель ліг на борт. Перед початком цієї операції прожекторами російських кораблів був "засліплений" наглядовий пост ВМС України.

Як додав співрозмовник, глибина в місці затоплення становить 9 - 11 м, верхню частину корабля видно.

За нинішніх обставин вихід і вхід в озеро Донузлав абсолютно виключені, а щоб підняти "Очаков", буде потрібно багато часу і великі фінансові затрати.

Додамо, 4 березня у Стрілецькій бухті Севастополя, де дислокуються кораблі севастопольської військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України, українські військові моряки в виявили близько 20 підводних диверсантів.