Розмаїття зараз і століття тому: прикарпатські медійники розробили цікаві проекти


Медійники та медійниці Прикарпаття розробили 4 проекти, що сприятимуть культурному різноманіттю у їхньому регіоні.

Завершився проектний модуль освітньої програми “Media and Infowars” від Молодіжної організації “СТАН”. З 15 по 17 серпня учасники та учасниці розробляли медіа-проекти, спрямовані на розвиток різноманіття у Прикарпатті. У цьому їм допомагала журналістка, співзасновниця медіа-проекту “Заборона” Катерина Сергацкова та правозахисник Ярослав Мінкін.

Загалом, було розроблено 4 ініціативи, що мають на меті інтегрувати іноземців, які живуть в Івано-Франківську, покращити ставлення прикарпатців до маргіналізованих суспільних груп, розповісти історію національних громад Калуша, створити просвітницьке медіа для підлітків Прикарпатського регіону.

Активіст ГО “Параграф” Іван Рибчук розповідає про проект своєї команди:

“Ми хочемо  налагодити взаємозв'язок між іноземцями які живуть в Івано-Франківську та місцевими жителями. Збираємось робити різні події влаштовувати нетворкінги, вечори ігор, залучати їх до різних подій в місті. Це все ми будемо висвітлювати і створювати медіапродукти”.

Журналістка Марта Ониськів ділиться власним задумом:

“Мені дуже подобається проект The Ukrainians "Наші інші".  Хотілося б зробити щось подібне у Калуші. Адже колись Калуш був містом чотирьох громад:  євреї, поляки, українці, німці.  Зараз представників цих громад у місті майже немає, але мені хотілося б знайти тих, хто залишився і може розповісти щось цікаве розказати про Калуш минулого".

Співзасновниця і головна редакторка медіа-ресурсу “Глуzд” Олена Гелетюк розказує про свою ідею:

“Це буде спец-проект “Глузду” про людей, до яких у суспільстві існує негативне ставлення: ЛГБТ, безхатьки, діти з неблагополучних родин. Ми хотіли б показати їхні історії та трохи збільшити рівень толерантності до них”.

Тепер учасники та учасниці мають можливість подати власні ініціативи на конкурс мікропроектів в межах програми “Media and Infowars” та отримати фінансування до 13 000 гривень.

Програму "Media and Infowars" реалізує Молодіжна організація СТАН в межах проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).