Руслан Кошулинський: План докорінних перетворень на засадах українського націоналізму


У Києві напередодні відбулись шості «Бандерівські читання», присвячені економічному націоналізму, як єдиному шляху виведення України із кризи.

«Бандерівські читання» центр «Українські студії стратегічних досліджень» заснував ще під час Революції Гідності та продовжує цю традицію й досі.

Кандидат у президенти України від націоналістичних сил Руслан Кошулинський  під час виступу зазначив, що завдяки економічному націоналізму можна реалізувати багато реформ, які покращать ситуацію в державі.

«Економічний націоналізм – це програма виведення України із кризи. Це зокрема і пакет законів Антиолігархічних докорінних перетворень, оскільки причиною теперішніх злиднів в Україні є олігархічна економічна система. Економічний націоналізм базується на тому, щоб усунути олігархів від влади, повернути українців, які масово мігрують і дати можливість економіці України перезаснуватись на інших теоріях та правилах, максимально стимулювати розвиток малого підприємництва та середнього класу, якого сьогодні в Україні є обмаль», – пояснив Кошулинський.

Кандидат у Президенти також навів свій приклад, як можна реалізувати теорію економічного націоналізму.

«Ми вивчали досвід Сінгапуру із залучення інвестицій. І дійшли до висновку, що сьогодні заробітчани – це найбільший інвестор в Україні. Офіційно у 2018 році понад 11 мільярдів доларів США тільки через банківські установи заробітчани переказали в Україну. Ми пропонуємо закон, в якому йдеться, щоб вважати кошти, які заробітчани привезли в Україну, інвестиціями та не оподатковувати їх п’ять років. Таким чином, можна стимулювати українців, щоб вони тут відкривали свій родинний бізнес, а не забирали своїх родичів з України. Тобто ми хочемо дати гарантії заробітчанам, що ці їхні заробітки можна вкладати і ставати заможними в своїй державі. А тому ми пропонуємо, щоб малий бізнес платив малі податки, а великий – великі», – наголосив Кошулинський.