Рятувальники добу ліквідовували наслідки ДТП бензовоза на Коломийщині


4 травня о 02.17 до рятувальників Коломиї поступило повідомлення про ДТП в смт. Отинія Коломийського р-ну (біля ринку).

До місця події, о 02.19, прибуло чергове відділення ДПРП Отинія та встановлено, що водій вантажного автомобіля ДАФ «бензовоз», який належить ТОВ “Нафтотрейд груп”, гр. 1975 р.н. житель м. Дубно Рівненської обл., не справився з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. Водія транспортного засобу було заблоковано у кабіні автомобіля.

На місці події відбувся витік палива з 2-х секцій цистерни: 1-а (7 м.куб.) та 7-а (6 м.куб.) секції цистерни для перевезення паливно-мастильний матеріалів (38 т.), витекло близько 13 т. дизельного палива. В цистерні 9 секцій, пошкоджень інших 7 секцій немає.

О 02.46 за допомогою ручного механізованого інструменту водія звільнено з кабіни автомобіля та передано працівникам швидкої. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, ссадини та забій і доставлено до Коломийської ЦРЛ.

Працівниками проведено заходи з відключення клем АКБ та створено пінну подушку для недопущення займання розлитого ПММ. Працівниками поліції встановлено контакти з перевізником, до місця події з м. Новоград- Волинський Житомирської області виїхала цистерна для перекачування палива.

Всього від У ДСНС в області залучалося 4 одиниці техніки і 25 чоловік особового складу. Станом на 14.54 за допомогою 2-х кранів пошкоджену перекинуту цистерну встановлено на колеса.

Для ліквідації ДТП (розтікання нафтопродуктів) було використано близько 960 літрів сорбенту та 81 м. бонових загороджень. О 18.30 місце ДТП повністю очищено від залишків нафтопродуктів комунальною службою смт. Отинія.

Пошкоджену цистерну та тягача, за допомогою 2-х інших тягачів, транспортується до м. Новоград-Волинський. Чергове відділення ДПРП смт. Отинія повернулося в підрозділ до постійного місця дислокації.