Рятувальники не пустили на лід франківців з малими дітьми


В охоронних зонах відповідальності рятувально-водолазних станцій в містах Івано-Франківськ, Галич, Коломия особовим складом велося цілодобове чергування.

Рятувальниками Івано-Франківської, Галицької та Коломийської рятувально-водолазних станцій відпочиваючим в зоні дислокацій рятувальних підрозділів надавалась інформація щодо дотримання Правил поведінки на водних об’єктах, через ретрансляційний вузол та мегафони.

Черговою зміною Івано-Франківської рятувально-водолазної станції в м. Івано-Франківську на міському озері здійснено 4 рейди, під час яких проведено заміри товщини льоду, який становить від 4 до 10 см., крихкий та небезпечний. Не допущено на крихкий небезпечний лід 4 громадян, які були з 2 малолітніми дітьми (вік 4-8 років). З ними проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах в зимовий період. Проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах в зимовий період з 4 громадянами, які займаються моржуванням.

Черговою зміною Коломийської рятувально-водолазної станції на міському озері в м. Коломия проведено заміри товщини льоду, який становить від 9 до 10 см., крихкий та небезпечний. Не допущено на крихкий небезпечний лід 5 рибалок. З ними проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах в зимовий період.

19 лютого 2019 року на міських озерах м. Івано-Франківськ, м. Коломия та на р. Дністер в м. Галич особовим складом РВС області в зоні відповідальності не допущено порушень Правил охорони життя людей на водних об’єктах, які могли б призвести до травмуванню відпочиваючих.