Рятувальники викликали поліцію до двох п'яних, які купались біля острова кохання


15 червня 2019 року в охоронних зонах відповідальності рятувально-водолазних станцій в містах Івано-Франківськ, Галич, Коломия особовим складом велося цілодобове чергування.

Рятувальниками Івано-Франківської, Галицької та Коломийської рятувально-водолазних станцій відпочиваючим в зоні дислокацій рятувальних підрозділів надавалась інформація щодо дотримання Правил поведінки на водних об’єктах, через ретрансляційний вузол та мегафони.

 Черговою зміною Івано-Франківської рятувально-водолазної станції в м. Івано-Франківську на міському озері здійснено 6 рейдів моточовном. З 12.00 год. до 20.30 год. в районі міського пляжу виставлено рятувальний пост, задіяні 2 рятувальника та веслувальний човен. Не допущено до купання в не відведеному місці 16 громадян (купання в не відведеному місці та перепливання озера). З ними проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах. Не допущено до купання в не відведеному місці 9 дітей (вік 10-14 років), які були без нагляду дорослих. З ними проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах та спроваджено на берег.

В не відведеному місці для купання ( міське озеро, р-н «Острова кохання») купались 2 громадян, які поводили себе неадекватно та були в нетверезому стані. На зауваження рятувальників про порушення Правил охорони життя людей на водних об’єктах не реагували. Працівники Івано-Франківської рятувально-водолазної станції повідомили відділ поліції. На місце події прибули працівники поліції, які вивели громадян з території озера.

Також цього дня на міському озері в не відведеному місці для купання гр. 1999 р.н., мешканка м. Івано-Франківська, під час купання травмувала ногу (поріз коліна битим склом). Працівниками Івано-Франківської рятувально-водолазної станції громадянці надано першу невідкладну медичну допомогу. Від швидкої невідкладної медичної допомоги дівчина відмовилась.