Сам на сам із вчителями: У сільській школі на Львівщині вчиться всього один школяр


Школа для одного учня. У селі Батьків на Бродівщині (Львівська область) до навчального закладу щодня приходить лише один школяр.

Хлопчик любить вчитися. Найбільше йому дається математика. Проте однаково готується до усіх предметів, бо знає, що запитають. Адже у класі Назарко – єдиний учень, пише 24 канал

Хлопчик – на індивідуальній формі навчання. На 11 предметів на тиждень хлопцю відводять лише п’ять годин. Тоді як його однолітки тільки на уроки української мови витрачають 7 годин.

15 хвилин виділяється на основні предмети – читання, математика, письмо, – а на додаткові, такі як основи здоров'я, призначаються 10 хвилин. Хіба на одну англійську мову дається півгодини, – розповіла вчителька початкових класів Наталія Дубодєл.

Наталя Богданівна, хоч ще у декреті, але таки погодилась вчити Назара. Бо сама живе неподалік. А до того на уроки до хлопця по черзі приїздили вчителі із сусіднього села. Але довго не витримали.

Всі відмовилися читати уроки. Тим більше, що і мені було дуже складно, бо треба посилати туди вчительку, а ще тут заміняти треба уроки, – прокоментував директор Звиженської загальноосвітньої школи Володимир Нітефор.

Торік сільську школу у Батькові закінчили 11 учнів. Але зараз всі вони навчаються у сусідньому Звижені. Але мама Назара відмовилась віддавати хлопчика туди через стан здоров'я.


Назар розповідає, що вчиться із задоволенням

Утримувати школу заради одного учня – занадто дорого. Щороку на це йде 238 тисяч гривень. Тому питання її закриття виносили на голосування районної ради. Але депутати рішення не підтримали. Але варто сказати, що у приміщенні школи працює ще й садочок. Тут виховують 17 дітей із трьох сіл. Тому поки що школу не закриють. Втім, у районному відділі освіти до питання оптимізації обіцяють повернутися наприкінці навчального року.

До теми: Прикарпатські освітяни нарікають на брак дітей у сільських шкіл