Санепідемологи Прикарпаття нехтують своїми обов'язками з перевірки шкіл


Прокурорська перевірка виявила, що спеціалісти Калуського районного управління державної санепідемслужби в Івано-Франківській області нехтують своїми службовими обов’язками.

Встановлено, що спеціалісти санстанції при проведені перевірок у загальноосвітніх закладах Калуського району, вносили приписи, про усунення порушень санітарного законодавства, термін виконання яких закінчувався під час навчання дітей. Хоча ще до початку навчального року всі наявні порушення санітарних норм мали би бути усунуті. 
Перевірка прокуратури також виявила, що деякі приписи даної служби в навчальних закладах взагалі не виконувались, а порушення не усувались. При цьому, контроль за їх виконанням ніхто не вів і до відповідальності винні особи не притягувалися. 
Однак незважаючи на це посадові особи управління держсанепідемслужби підписали акти готовності окремих шкіл до початку нового навчального року. Таке безвідповідальне ставлення до умов в яких навчаються діти свідчить про неефективність роботи даної установи. 
Прокуратурою внесено подання начальнику Калуського районного управління державної санепідслужби з вимогою притягнути до відповідальності службових осіб, котрі формально та неналежно поставились до виконання своїх обов’язків.