Санепідемстанція щотижня перевіряє воду Івано-Франківського міського озера


Міське озеро у Івано-Франківську одна із основних зон відпочинку. Тому у період купального сезону Івано-Франківське міськрайонне управління Держсанепідслужби веде постійний контроль за його водою. Санепідеміологи запевняють, мешканці міста можуть відпочивати та купатись у воді міського озера не боячись за власне здоров’я.

Про це у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо повідомляє Оксана Федорович, начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду.

Нагадаємо, Івано-Франківське міське озеро цьогоріч єдине місце де створено усі необхідні умови для збереження життя відпочивальників та  офіційно дозволено масовий відпочинок громадян в період купального сезону.

Перевірка води у міському озері здійснюється згідно санітарних правил ГОСТ 17.1.5.02-80 про гігієнічні вимоги в зоні рекреації водних об’єктів. Її проводять за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

«У період купального сезону, з червеня по вересень, перевірка здійснюється чотири рази на місяць, тобто щотижня. В інші місяці воду у міському озері перевіряють 2 рази на місяць.

Останній забір води здійснювався за всіма правилами і дотриманнями вимог ГОСТу 9 липня, цього тижня буде проведено повторну його перевірку», - зазначає Оксана Федорович.

Наразі, фахівці переконують, вода відповідає всім нормам і вимогам ГОСТу 17.1.5.02-80 та є безпечною для здоров’я відпочивальників.